Skip to content
Rundvisning på Reffen, Noma og Amager Bakke med FOF

Refshaleøen - Noma, Amager Bakke og street-food

Refshaleøen - Noma, Amager Bakke og street-food

København forvandles og vokser som aldrig før, og det store nye område som i disse år føjes til København er Refshaleøen.

Hér, et stenkast fra centrum finder vi det hele: Verdens bedste restaurant i et forladt søminedepot, banebrydende arkitektur ved BIGs nye Amager Bakke og store forladte industrigrunde med rå og billige lejemål for ildsjæle, iværksættere og kunstnere.

Det hele beliggende hvor sol, vind og havudsigt går i ét med hinanden.

Vi mødes foran Restaurant 56 grader Nord. Herfra går vi forbi Fredens Havn, kanonbådsskurene og det nye Noma og fortsætter forbi den gamle vandflyverhangar. I forbifarten føjer vi boligkomplekset Margretheholm til og går videre til Amager Bakke, hvor vi hører om det vanvittigt visionære projekt, at konstruere en fuldt funktionel skibakke ovenpå et moderne forbrændingsanlæg!

Vi fortsætter til studieboligkonceptet ’Urban Riggers’ og Refshaleøens mest populære bar-og-sauna ved vandkanten ’La Banchina’.

Vi hører om Danmarks største kunsthal pt, ’Copenhagen Contemporary’, der med gallerist Faurschou ved roret fremviser international kunst i verdensklasse i B&Ws gamle smedjehal.

Ved siden af CC ligger B&Ws gamle Skabelonloft, hvor man vha. lysprojektioner udskar skibdele i kæmpeformat. Stedet er nu lavet om til et atelierfællesskab.

Vi slutter dagen af ved indgangen til det nye udendørs streetfood-marked, ’Reffen’, der er en fortsættelse af det tidligere så populære ’Papirøen’ ved Nyhavn.

Nyd det nye København i sol og vind udendørs - og snup en bid af byen bagefter!

Turen er på ca. 2-3 km. og egner sig ikke for langsomt gående og gangbesværede.

NB: Frederik er kendt for høj og klar tale, så gruppen kan stå spredt og samtidig få det hele med!

Mødested: Foran Restaurant 56 grader, Krudtløbsvej 8, 1439 København K.

Slutsted: Refshaleøen (Refshalevej)