Skip to content
Besøg Trekroner Fortet med FOF Nordsjælland

Trekroner Fortet – forsvarslinje og historisk vingesus

Trekroner Fortet – forsvarslinje og historisk vingesus

I indsejlingen til Københavns Havn ligger øen Trekroner med Trekroner Fortet, som stolt og knejsende dækker København fra søsiden i tilfælde af angreb.

Søfortets historie som befæstningsanlæg går tilbage til 1700-tallet og indgår i den befæstningsring af sø- og landforter, volde, kanaler og oversvømmelsesområder, der blev lagt omkring København fra 1886 til 1918.

Det nuværende fredede Trekroner Fort har flere gange gennem historien spillet en betydelig rolle – og har også haft ”besøg” af tyske soldater. I dag ånder alt fred og idyl, måske på nær planerne om den store kunstige ø Lynetteholmen, der kommer til at omslutte øen! 

På turen rundt på øen skal vi besøge den gamle kasematbygning, kanonerne og særudstillingen, og få svar på, hvordan Trekroner Fortet spillede en betydelig rolle i Slaget på Reden, selv om det slet ikke var bygget færdigt? Hvem, der efter mange års forfald købte øen i 1980’erne for et symbolsk beløb på 3 kr.? Og hvad fremtiden mon bringer, når Trekroner omsluttes af Lynetteholmen? 

Så hop med ombord, når vi ”sætter sejl” og tager på besøg på Søfortet Trekroner med rundvisning, tid på egen hånd og den smukkeste udsigt mod Øresund (lidt endnu).

Prisen inkluderer sejltur og rundvisning og er for både store og små. Der vil være tid på egen hånd og mulighed for evt. at spise egen medbragt mad/drikke.
Husk at komme i god tid, da båden sejler kl. 10.30. Turen egner sig ikke for dårligt gående. 

Mødested: Langeliniekaj 5 ved isbjørnen, 2100 København Ø

Foto: © Stig Nygaard, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons