Skip to content

Volde og voldgrave i København

Volde og voldgrave i København

I slutningen af 1800-tallet omfattede Københavns befæstning både søforter og på landsiden et kæmpe voldanlæg. I dag er voldene grønne åndehuller i storbyen. På denne tur med historiker og byvandrer Allan Mylius Thomsen hører du om udvalgte seværdigheder langs ruten på ca. 3 km. Gennem 1900-tallet voksede hovedstaden ud over voldene, som blev omdannet til parker. Voldgravene blev til søer. 

Vi begynder vandringen ved den nyligt renoverede Østerport Station. Derefter går vi igennem parkerne, som tidligere var volde og voldgrave, og som ligger som perler på en snor. Først Østre Anlæg. Så rundt om byggepladsen for det kommende naturhistoriske museum og ind i Botanisk Have. Derpå kommer vi gennem bymæssig bebyggelse til Torvehallerne og den store, omlagte Israels Plads. Turen fortsætter derefter ind gennem Ørstedsparken og slutter ved Jarmers Plads.
Undervejs hører vi om udvalgte seværdigheder på ruten. Og der bliver lejlighed til at kigge lidt til siderne: Statens Museum for Kunst, Den Hirschsprungske Samling, Rosenborg, Livgardens Kaserne, Arbejdermuseet, Zahles Skole, Realdania mm.
Vi runder turen af med godt dansk smørrebrød på den navnkundige restaurant Axelborg Bodega.

Prisen er inkl. guidet rundvisning, smørrebrød og 1 øl/vand. 

Mødested: Foran Østerport Station, Hovedindgangen, Oslo Plads, 2100 Kbh. Ø
Turen slutter ved Jarmers Plads ved Vesterport Station.

Se vores andre ture og byvandringer her