Skip to content

Leder du efter hold med start efter 1. juni 2024? Vi fusionerer med FOF København og får ny hjemmeside.

Læs mere her.

Volde og voldgrave i København

Volde og voldgrave i København

I slutningen af 1800-tallet omfattede Københavns befæstning både søforter og, på landsiden, et kæmpe voldanlæg. I dag er voldene grønne åndehuller i storbyen. Gennem 1900-tallet voksede hovedstaden ud over voldene, som blev omdannet til parker. Voldgravene blev til søer. På denne tur hører du om udvalgte seværdigheder langs ruten på ca. 3 km.

Vi begynder vandringen ved den nyligt renoverede Østerport Station. Derefter går vi igennem parkerne, som tidligere var volde og voldgrave, og som ligger som perler på en snor. Først Østre Anlæg. Så rundt om byggepladsen for det kommende naturhistoriske museum og ind i Botanisk Have. Derpå kommer vi gennem bymæssig bebyggelse til Torvehallerne og den store, omlagte Israels Plads. Turen fortsætter derefter ind gennem Ørstedsparken, vi krydser Gyldenløvesgade og går forbi den nedlagte park Aborreparken og slutter ved Axeltorv.  

Undervejs hører vi om udvalgte seværdigheder på ruten. Og der bliver lejlighed til at kigge lidt til siderne: Statens Museum for Kunst, Den Hirschsprungske Samling, Rosenborg, Livgardens Kaserne, Arbejdermuseet, Zahles Skole, Realdania mm.

Vi runder turen af med godt dansk smørrebrød på den navnkundige restaurant Axelborg Bodega.

Prisen inkl. guided rundvisning og smørrebrød. Drikkevarer er ikke inkl. 

Mødested: foran Østerport Station, Hovedindgangen, Oslo Plads, 2100 Kbh. Ø
Turen slutter på Axeltorv. 

 

Se vores andre ture og byvandringer her