Skip to content
vævet tørklæde - Lone Jensen

Vævekursus

Vævekursus

Vær med på et 4-dages kursus i Randers, hvor vi væver på rammevæv.

Kurset er til dig, der gerne vil prøve kræfter med væven. Måske har du fået en væv, eller købt en væv, fordi du gerne vil i gang med det gamle håndværk, eller skal have processen genopfrisket. På kurset vil du sætte dit personlige aftryk på de flotte tekstiler, du helt selv har vævet. 

På kurset kan du vælge at væve et tørklæde eller viskestykker - begge i en lærredsbinding.

Vi væver tørklæder i "Supersoft 100% uld fra Knoll", og kvaliteten af de færdigvævede tørklæder er dejligt blød. Viskestykker væves i garnet Nialin (cottolin) (bomuld 60%/ hør 40%). Begge garner er gode og nemme at arbejde med. Jeg har færdige opskrifter med på tørklæder, og viskestykker, og jeg har garn i flere farver, der passer til opskrifterne.

På de 4 kursusdage vil du lære at sætte væven op, fra opskrift til færdigt produkt. Jeg vil introducere og demonstrere de forskellige processer, der skal til for at komme i gang, skære trend, forritte, bomme, ritte, frembinde og væve. Vi snakker om, hvordan vi væver flotte kanter, monterer det vævede og efterbehandling.

Du behøver ikke have din egen væv for at deltage. Men har du selv en væv, som du kan tage med, vil det være en fordel, fordi du kan arbejde mellem kursusdagene. En rammevæv, en klapvæv (skaftevæv), en tangentvæv eller en terapivæv kan alle bruges. Jeg stiller rammevæve til rådighed.

Alle kan deltage, både nybegyndere og øvede. Materialeudgifter er inkluderet i prisen.
Medbring: skrivegrej og papir til notater, et målebånd, en væv hvis du har en, og alt med til væven.


1. mødegang: Der vælges opskrift og garn, der skæres trend, vi begynder at trenden på væven.
2. mødegang: Trenden skal sølles/rittes og frembindes, der væves.
3. mødegang: Hvordan læses en opskrift, og kan man selv lave en opskrift? Vi væver.
4. mødegang: Der væves og de vævede tekstiler tages af væven.