Skip to content

Om FOF Randers-Favrskov-Mariagerfjord

Denne video kan du kun se, hvis du accepterer alle cookies.

Vi gør dig klogere, gladere og sundere sammen med de mange andre kursister, der fx går til den ugentlige træning i pilates eller yoga, prøver et kreativt håndværk af på en weekend-workshop eller bliver endnu bedre til et fremmedsprog. Derudover arrangerer vi hver sæson en række foredrag, der sætter tanker og debat i gang.

Hvis du vil følge med i hvad der foregår hos FOF Randers-Favrskov-Mariagerfjord kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Vi afholder hovedsagelig kurser og workshops for voksne i alle aldre – både i dag- og aftentimerne og i weekenden. Vores afdeling af FOF dækker Randers, Favrskov og Mariagerfjord Kommune, og vi udvider hele tiden vores udbud af aktiviteter. Vi har også familiekurser, fx i keramik samt hold for de små med babyrytmik og babysvømning, så her er noget for hele familien.  

FOF Randers-Favrskov-Mariagerfjord er en del af FOF - Folkeligt Oplysningsforbund, som er Danmarks største udbyder af folkeoplysning med 40 aftenskoler over hele landet.

Vi søger løbende nye undervisere - læs mere her.

Om vores bygninger i Randers

FOF-huset på J. V. Martins Plads 1

FOF Randers flyttede i 2002 vores administration og undervisningslokaler ned i det hus, hvor Randers Kunstskole havde været placeret siden 1981 for at samle så mange aktiviteter som muligt. Bygningen blev færdigrenoveret den 20. april samme år. Og her har vi stadig vores administration, samt en stor del af vores undervisning, blandt andet træningshold, keramikværksted og sprogundervisning.

Oppe under taget er der indrettet 2 meget smukke malersale til Bifrost - FOF's Kunstskole for udviklingshæmmede, hvor vi også afholder aftenskolekurser i kreative fag og Kunstlab for børn.

På 1. sal har vi en række undervisningslokaler, en foredragssal og 2 sale til pilates for små og større hold. Det er også her reformer- og rehabtræning foregår.

I gadeplan finder du administrationen, undervisningslokaler, Glassalen, Keramikerværksted m.m. I Glassalen er der ofte undervisning i yoga, bevægelse og afspænding.

Bygningen er handicapvenlig, idet huset er udstyret med elevator.

Der er parkeringsplads til området syd for bygningen, med stiforbindelse direkte til FOF. 

Rosenlund

I januar 2022 købte FOF den smukke, historiske bygning Rosenlund på Niels Ebbesens Gade 7B. Vi har i flere år brugt husets lokaler til undervisning i bl.a. yoga, funktionel muskeltræning og selskabsdans.

Der er indgang til bygningen fra Niels Ebbesens Gade. Parkeringspladserne ved indgangen på Niels Ebbesens Gade er forbeholdt FOF’s undervisere og Arkitektfirmaet Caspersen & Krogh som har til huse på Rosenlund. Vi henviser til parkering i gaderne omkring, og ellers er der cirka 6 minutters gang til P-huset City i Fischersgade.

Kunstskolen Bifrost

Bifrost er en kunstskole for udviklingshæmmede, som har til huse hos FOF på J. V. Martins Plads. Bifrost er et dagtilbud, hvor der undervises i tegning, maleri, modellering og skulptur samt grafik. Kunstskolen Bifrost har plads til 21 elever, som kan gå på skolen i 1-2 år. Talentfulde elever kan fortsætte ud over en 2-årig periode. På skolen er ansat 5 lærere som alle er aktivt udøvende billedkunstnere sideløbende med undervisningen. Der er undervisning hver dag fra kl. 9-14.30.

Har du svært ved at læse eller regne?

Kontakt FOF, da vi udbyder gratis undervisning i dansk og matematik, samt ordblindeundervisning.

Undervisningen foregår i såvel dag- som aftentimer. Kontakt forstander Michael Kull på tlf. 28 11 63 64.

Den almindelige folkeoplysning

Her er vi altid åbne for nye idéer - et nyt fag eller en ny workshop eller lignende. Send os en mail med din idé på mk@fof.dk.

FOF afholder mange kurser i dag- og aftentimerne i varierende omfang. Der er undervisning i de traditionelle folkeoplysende fag som sprog (engelsk, tysk, fransk, italiensk, spansk), bevægelsesfag som bl.a. yoga, afspænding, graviditetstræning, pilates, Tai-chi, ryghold og meget andet, kreative fag - bl.a. håndarbejde, tegning, musik og meget mere.