Skip to content

Et liv, en tid, et menneske

Et liv, en tid, et menneske

Den moderne opdeling af tid i arbejdstid, fritid eller kvalitetstid er et semantisk fatamorgana – der er bare tid, og den forgår hurtigt.

Hvordan kan det lade sig gøre, at vi som et af verdensrigeste og lykkeligste folkeslag kan være så hårdt ramt på det mentale velbefindende, målt på antallet af mennesker, der lider af stress, angst og depression?

I foredraget gør Morten Albæk op med begrebet” Work-Life-Balance” og forestillingen om, at adskillelsen mellem arbejde og fritid kan løse problemet. Det er en illusion, at livet kan deles op i arbejdsliv og privatliv. Morten Albæk giver i sit foredrag nogle svar på, hvilke radikale konsekvenser, der følger med erkendelsen af, at vi kun lever ét liv i én tid.

  • Kan vi forlange intimitet og kærlighed i alle vores relationer – også de professionelle?
  • Kan vi forlange at blive set og udviklet som mennesker – ikke bare medarbejdere?

Svaret er et rungende ja. Vi må tagelivtag med den professionelle distance og den meningsløse MUS-samtale, hvis vi skal bane vejen for det meningsfulde liv.

Morten Albæk er cand.mag. i historie og filosofi, adjungeret professor i filosofi på Aalborg Universitet gennemmere en 10 år og stifter af rådgivningsvirksomheden Voluntas. Morten Albæk er forfatter til flere bestsellers, bl.a.”Generation fucked up?” og ”Det gennemsnitlige menneske”, og han udgav i oktober 2018 sin fjerde bog ”Ét liv. Én tid. Ét menneske – hvordan vi glemte at leve et meningsfuldt liv”, der siden udgivelsen har ligget i toppen af bestsellerlisterne og udkom internationalt i oktober 2019.