Skip to content
Dyrk Mindfulness hos FOF

Meditation/mindfullness

Meditation/mindfullness

Introduktion til mindfulness og meditation.

Et 8-ugers introduktionsforløb med fokus på bevidsthedstræning og på at opnå indre ro i krop og sind samt giver dig mulighed for, at mærke om du lever det liv som er godt for dig.Mindfulness handler om at blive opmærksom på, hvor du har din opmærksomhed. Det er en måde at være i livet på, mere bevidst og nærværende.

Det handler om at træne sindet i, at opdage hvor du har din opmærksomhed, hvilke tanker du tænker og hvordan du kan flytte din opmærksomhed fra tankestrømmen til det der sker lige nu, det du gør og de omgivelser du befinder dig i.

Meditation er et stærkt værktøj til bevidsthedstræning, til fordybelse og refleksion, når du meditere træner du, at stilne sindet og dit nervesystem falder til ro. Ofte trækker vores tanker vores opmærksomhed til fortiden eller til fremtiden. Vi kan blive ekstremt tankestyrede og det har en kæmpe betydning for vores mentale sundhed. Vi kan nemt miste styringen og kan derved blive offer for et uhensigtsmæssigt tankemønster.

Det er bevist at en daglig meditations praksis dagligt har en  positiv effekt på vores mentale sundhed og på hvordan vi er tilstede i livet.

Forløbet er for dig, der bla. ønsker:

  • at tage farten af nervesystemet
  • at håndtere stresssymptomer
  • at forbedre koncentrationen
  • at opnå øget mental robusthed
  • at forbedre kreativ tænknin
  • at lære forskellige teknikker til et liv med mere nærvær og ro
  • få mere overskud
  • at bringe dig i kontakt med din indre ro og få en dybere forbindelse til dig selv, inderst inde i din essens.

Undervisningsformen er et mix af små oplæg, mindfulnessøvelser, meditationer og fælles refleksion. Vi har hver gang forskellige meditationer eller mindfulnessøvelser. Alle deltagere får tilsendt guidede meditationer på lydfil, efter hver mødegang, som det anbefales at øve hjemme. Alle kan være med, der er ingen forudsætning for deltagelse.

Forløbet er ikke for folk med angst eller folk med en depression.