Skip to content

Vi er glade for at byde dig velkommen i FOF Sønderborg igen. HUSK mundbind og gyldigt coronapas.

Bliv frivillig

Vi søger værter og værtinder

Har du lyst til at være vært/værtinde i forbindelse med vores foredrag og arrangementer, så kontakt os på tlf. 93 88 15 97 eller send en mail på info@fof-sonderborg.dk.

Interview

Fra efterlysning til virkelighed

Når du deltager i et FOF-foredrag, er foredragsholderen i sagens natur hovedrolleindehaveren. Men der er også andre, der er med til at gøre foredraget til en succes. Vi har talt med Annamarie Vest Hansen, som er én af de FOF-værtinder, der er med til at sørge for, at publikum får en god oplevelse. 

Hvordan blev du værtinde hos FOF?

Jeg så i FOF’s kursusprogram, at de efterlyste værtinder til deres foredrag. Jeg er sygeplejerske, og i dén sammenhæng var jeg bestyrelsesmedlem i en forening, hvor jeg ofte optrådte som værtinde ved konferencer og foredrag. Det er en rolle, der tiltaler mig. 

Hvordan er din rolle hos FOF?

 Det er min opgave at byde velkommen og præsentere foredragsholderen for publikum. Så inden foredraget sætter jeg mig ind i, hvem foredragsholderen er og i dét emne, som foredraget omhandler. På selve dagen møder jeg op i god tid og sikrer mig, at lyd, lys og alle de andre praktiske ting er i orden. Under selve foredraget hæfter jeg mig ved, hvad jeg kan lægge vægt på, når vi når frem til den afsluttende spørgerunde. På dén måde kan jeg være med til at sørge for, at foredraget bliver rundet godt af. Men andre gange er folk så spørgelystne, at jeg kan overlade det hele til dem.  Som værtinde skal jeg have blik for, at helheden fungerer, så publikum får en god oplevelse. 

Hvordan er det så at være værtinde hos FOF?

Grundet hele corona-nedlukningen har jeg kun været værtinde to gange indtil nu. Men jeg har bestemt ikke fortrudt, at jeg sagde ja. Jeg ser frem til den kommende foredragssæson. Jeg har et rigtig godt samarbejde med Trine, der er skoleleder i FOF Sønderborg. Det er selvfølgelig hende, der har ansvaret for den overordnede tilrettelæggelse, men hun er meget åben over for nye idéer.  Så vi har en fin dialog om, hvordan vi kan udvikle tingene, så de bliver endnu bedre, hvilket er meget tilfredsstillende. Og det betyder så også, at jeg har sagt ja til at være værtinde på FOF’s Seniorhøjskole i Gråsten.

Hvad bliver din rolle på Seniorhøjskolen?

Et stykke hen ad vejen er opgaverne de samme. Her kommer deltagerne selvfølgelig også for at blive inspireret og lære nyt. Så jeg skal også her præsentere foredragsholdere mm. Men på Seniorhøjskolen spiller det sociale samvær også en vigtig rolle, fordi vi mødes flere gange. Så på rigtig højskolemanér har vi også fællessang og andre sociale aktiviteter, der gør Seniorhøjskolen til en både udbytterig og hyggelig oplevelse. Dét ser jeg frem til at være en del af.

Løser du andre opgaver for FOF?

FOF gør en stor indsats for at markedsføre sine arrangementer. Her giver jeg gerne en hånd med ved at tage kursusprogrammer med ud til nogle af de steder, hvor jeg også yder en indsats som frivillig.