Skip to content

HUSK at vi har løbende optag på rigtig mange hold, hvor du har mulighed for at få nedslag i prisen for allerede afviklede mødegange. Kontakt kontoret på tlf. 93 88 15 97 og forhør dig om dine muligheder.

Atatürk - Det moderne Tyrkiets grundlægger

Det moderne Tyrkiet blev grundlagt af Mustafa Kemal i 1923. Han fik senere tilnavnet Atatürk, som betyder Tyrkernes Fader. Atatürk havde under 1. Verdenskrig vist sig som en moderne og vestligt orienteret militærleder. Med kampene mod grækerne i 1920-21 gik det gamle Osmanniske Rige i opløsning, og ud af kampene blev Atatürk den nye leder, som afskaffede Sultanatet og Kalifatet, og som gennemførte en modernisering af Tyrkiet.

Foredraget vil gøre rede for Atatürks baggrund og udvikling, for hans reformer af det moderne Tyrkiet i vestlig retning som en sekulær stat og for hans svære arv til eftertiden. Der vil i foredraget blive trukket linjer fra Tyrkiets historie op til vore dage og til Erdogan som en i første omgang moderne og fremsynet leder, der i dag er ved at fjerne Tyrkiet fra Atatürks arv.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 28.03.2023 19:00-21:00 Ahlmannsparken Jørn Buch

Jørn Buch