Skip to content

HUSK at vi har løbende optag på rigtig mange hold, hvor du har mulighed for at få nedslag i prisen for allerede afviklede mødegange. Kontakt kontoret på tlf. 93 88 15 97 og forhør dig om dine muligheder.

Det store øje i rummet

Juledag 2021 år blev det hidtil største rumteleskop, James Webb, succesfuldt sendt ud i rummet. Efter ca. et halvt års klargøring er James Webb nu gået i gang med at studere universets mysterier. Der er bl.a. fokus på de første objekter, der blev dannet efter universets fødsel, Big Bang, og eftersøgning af liv på planeter, der kredser om andre stjerner end Solen – de såkaldte exoplaneter. I foredraget vil Michael Linden-Vørnle, der er astrofysiker ved DTU Space, fortælle om missionen og de seneste resultater. Herunder de danske bidrag og det danske engagement i James Webb.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 19.01.2023 19:00-21:00 Multikulturhuset, Sønderborg Michael Linden-Vørnle

Michael Linden-Vørnle

Jeg er født i 1968 og er cand.scient. og ph.d. i astrofysik fra Niels Bohr Institutet for Astronomi, Fysik og Geofysik. Jeg har arbejdet som astrofysiker ved Tycho Brahe Planetarium i København, hvor jeg har udbredt kendskabet til astronomi og rumforskning gennem en bred vifte af formidlingsmæssige aktiviteter som fx Planetariets nyhedstjeneste på internettet, foredrag og opbygningen af udstillinger. Jeg er nu ansat på DTU Space som astrofysiker og chefkonsulent (Institut for Rumforskning og -teknologi).