Skip to content

Vi er i fuld gang med at gøre efterårets spændende tilbud klar, der kan derfor stadig mangler billeder og tekster på flere hold. Kontoret holder sommerferie fra d. 1. juli - 8. august (begge dage inkl.). God sommer!

X-CCCP – Identitetskriser på Østfronten

X-CCCP – Identitetskriser på Østfronten

Transnistrien, Gorno-Badakhshan, Nagorno-Karabakh, Karakalpakstan og Gagausien!
Lyder disse stednavne bekendte og som kandidater til dit næste rejsemål? Og vil du vide mere om, hvad der egentlig skete på Østfronten efter Sovjetunionens kollaps?
Tag med på en spændende, humoristisk og levende illustreret rejse fra vores egen østeuropæiske baghave via Stalins barndomshjem i Georgien til de vanskeligt tilgængelige og barske grænseområder mod Afghanistan og Kina, hvor vi dykker ned i historien og trækker tråde til tiden før 1. Verdenskrig for at forstå nutidens spraglede verdenskort.

Jeg tager dig med på en spændende og kontrastfyldt fotografisk rejse i selvudråbte republikker, som ingen anerkender, men hvor befolkningen ad snørklede veje kan have fire forskellige pas og ende med at have status som EU-borger, og til autonome regioner, som indfører deres egne tidszoner, blot fordi de identificerer sig mere med nabolandet end dét land, de officielt er en del af.
Jeg blev på min første rejse i en tidligere sovjetrepublik meget fascineret af den dybe identitetskrise, som de nye nationer stadig gennemgår her ca. 30 år efter Sovjetunionens kollaps.

En identitetskrise, som afspejler sig i bizarre forklaringer, tvivlsom historiefortælling, persondyrkelse, evig selvhævdelse, en længsel mod det gamle og glemte konflikter.
Vi kommer forbi både hammer og segl, Leninstatuer, plasticpenge, menneskeskabte miljøkatastrofer og moderne tider med dyre biler, Gucciure og mondæne caféer.
Samtidig skildres også nogle smukke nationer fyldt med gamle traditioner, gæstfrie befolkninger og dramatisk historie.