Skip to content

Er du vores nye underviser? Undskyld det roder! Vi er i fuld gang med at gøre efterårets spændende tilbud klar. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked som én af de første.

Læs mere

Sprogø - unik oplevelse i Storebælt

Sprogø – Unik oplevelse i Storebælt 

Tag med på en eventyrlig dag på Sprogø, en fredet ø midt i Storebælt. Først på eftermiddagen og i tre timer viser vores lokalguide os rundt på Sprogø og fortæller om stedets spændende og uhyggelige historie. Vi hører også om, hvad der gør Sprogø unik, og hvad der gør, at øen har været centrum i Danmarkshistorien. 

Øen blev udvidet i forbindelse med anlæggelsen af Storebæltsbroen, og i dag har den et areal på 164 ha midt i Storebælt. Gennem 15.000 år er øen blevet formet af isen, havet og mennesket. 
Vi lægger vægt på at give dig en oplevelse ud over det sædvanlige. Du får fortalt, hvad der gør Sprogø unik, og vi giver dig forståelsen for, hvad der binder Nyborg og Sprogø sammen i centrum af Danmarkshistorien. Sprogø har igennem tiderne spillet en central rolle i Danmarkshistorien. Lige fra Valdemars Borg blev anlagt på Sprogø omkring år 1170 som en del af Danmarks forsvar mod venderne til vore tiders transportkorridor via Storebæltsforbindelsen.
Men ikke kun kongen på Nyborg Slot havde øje for Sprogøs fortræffeligheder. Grundet sin isolerede placering i Storebælt har Sprogø givet liv til et helt enestående dyre- og planteliv, som ikke findes andre steder. 

Herudover har den danske stat brugt Sprogø til at adskille letfærdige og løsagtige piger og kvinder fra den anstændige del af befolkningen. Øen fungerede som opdragelsesanstalt fra 1923 til 1961. Mange tragiske skæbner udsprang fra disse indespæringer, der i gennemsnit varede i cirka syv år. Pigerne og kvinderne blev anbragt på øen for at isolere dem fra den anstændige del af befolkningen. Sprogøs pigehjem var ikke et fængsel, men ingen magtede at flygte fra øen midt i Storebælt. I de knap 40 år, pigehjemmet var i funktion, blev ca. 500 piger anbragt på hjemmet, som først blev lukket i 1961.
Bygningerne er ikke tilgængelige, men vi kan se dem udefra. 

Efter dagens oplevelser kører vi over højbroen retur til Fyn og videre hjem.

Turen egner sig ikke for dårligt gående eller kørestolsbrugere.

Inkluderet i prisen
Kørsel i 4-stjernet bus
Moms og broafgift
1 x Sprogø med lokalguide
1 x sandwich (udturen)
Eftermiddagskaffe og kage (hjemturen)
Rejseleder

Opsamling
Kl. 07.45 – Sønderborg, Kirketorvet
Kl. 08.30 – Afkørsel 70, v/Shell Kometvej 1, Rødekro

Hjemkomst ca. kl. 20.00.

FOF og GIBA Travel håber, at alle har har haft en uforglemmelig tur, siger tak for denne gang og på gensyn til nye oplevelser og eventyr. 

BEMÆRK VENLIGST

Den tekniske rejsearrangør er GIBA Travel

Turen udbydes i samarbejde med andre FOF-afdelinger

Ved afmelding fra ture og rejser er det den tekniske rejsearrangørs afbestillingsbetingelser, der er gældende. Læs mere her.

Der tages forbehold for trykfejl samt ændringer i programmet. 

 

Information

  • Dato 18.08.2022-18.08.2022
  • Adresse FOF Sønderborg
    Gerlachsgade 2
    6400 Sønderborg
  • Lokale Parkeringspladsen
  • Bemærkninger Ved tilmelding til ture og rejser frafalder vores almindelige afbestillingsregler og det er i stedet den tekniske rejsearrangørs afbestillingsregler, der er gældende. Det er GIBA Travel der er teknisk rejsearrangør på denne tur/rejse. Der tages forbehold for trykfejl samt ændringer i programmet.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 18.08.2022 07:45-20:00 Opsamlingssted Gina Banke

Gina Banke

Det fynske rejsebureau GIBA Travel arrangerer rejser til en stor del af Europa. 
Ejeren Gina Banke har boet i mere end 16 år i Frankrig og har i alle årene arbejdet inden for turist- og vinbranchen. Hun er rejseleder på mange af rejserne - især vinrejserne til Frankrig - men også til Italien, Tyskland og Spanien. 
Samtidig er Gina Banke også foredragsholder med bl.a. vinrejser men også vinsmagning og madlavning på programmet. 
GIBA Travel arrangerer kvalitetsrejser inden for områderne kultur, velvære, opera, krydstogt og gourmet til et modent publikum. 
Rejserne er med oplevelser ud over det sædvanlige og med et højt fagligt indhold. 
GIBA Travel benytter sig af erfarne rejseledere med en faglig viden inden for området.
”Det er ren forkælelse og godt tilrettelagte og varierede programmer,” siger mange, der har rejst med GIBA Travel siden begyndelsen. Og noget er der om snakken!
GIBA Travel mener, at alle engang imellem har brug for at blive forkælet på den ene eller anden måde:
Få fast chauffør, udflugter med guider, kulinariske oplevelser, ny viden om kultur og historie og se og oplev
noget, du ikke finder andre steder. Noget, der er skønt at glæde sig til, dejligt, mens det varer, og rart at tænke tilbage på.