Skip to content

Er du vores nye underviser? Undskyld det roder! Vi er i fuld gang med at gøre efterårets spændende tilbud klar. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked som én af de første.

Læs mere

Plantefarvning af stof

Drømmer du om at pifte dit gamle tøj op med plantefarve eller at farve genbrugte tekstiler og sy nye ting af dem? Så kom og lær at udnytte naturens fantastiske farvestoffer til at farve dit eget stof og tøj. På kurset lærer du, hvilke planter du kan farve stof med, og vi farver en masse stofprøver, som du selvfølgelig får med hjem. Kurset henvender sig til begyndere og letøvede - du lærer grundprincipperne bag plantefarvning med planter samlet i den danske natur samt med kraprod, cochenille og blåtræ. Med hjem fra kurset får du en oversigt over farveplanter, en grundig beskrivelse af teknikkerne, de stofprøver, vi har farvet på dagen, og en mulepose, du selv har farvet. Der vil være mulighed for at tage et stykke tøj med, som du også kan farve på. Du kommer hjem med al den viden, du skal bruge for at fortsætte farvningerne derhjemme.

Udgifter til materialer på 250 kr. (til stof, mulepose og farvematerialer) afregnes direkte med underviseren.

Max 12 deltagere på holdet.

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 12.06.2022 10:00-16:00 Ahlmann-Skolen Lotte Denckert Andersen
Underviser

Lotte Denckert Andersen

Jeg hedder Lotte Denckert og driver til daglig Plantefarveren.dk. Jeg har stor passion for plantefarvning og har over en årrække brugt næsten al min tid på at farve, eksperimentere og udvikle nye teknikker. Jeg har også stor passion og interesse for plantefarvningens historie og for planter og tekstiler i al almindelighed. Jeg arbejder med både animalske og vegetabilske fibre. Jeg brænder for at formidle min viden til mennesker, der ligesom jeg brænder for håndværk og håndarbejde. På mine kurser er der stor plads til at stille spørgsmål og til at eksperimentere og lade sig lede af sine interesser. Mine kurser er meget praktiske - det er vigtigt, at alle får det i hænderne, og at alle føler sig klædt på til at kunne gå hjem og eksperimentere og udvikle sig som plantefarver.