Skip to content

Kontoret holder sommerferie fra d. 1. juli - 8. august (begge dage inkl.). God sommer!

Plantefarvning af garn

Drømmer du om at strikke med garn, du selv har farvet? Så kom og lær at udnytte naturens fantastiske farvestoffer til at farve dit eget garn. På kurset lærer du, hvilke planter du kan farve garn med, og vi farver en masse garnprøver, som du selvfølgelig får med hjem. Vi skal farve både ensfarvet og flerfarvet effektgarn. Kurset henvender sig til begyndere og letøvede - du lærer grundprincipperne bag plantefarvning med planter samlet i den danske natur samt med kraprod, cochenille og blåtræ, og du lærer mine egne teknikker til at lave flerfarvet garn og plante speckles. Med hjem fra kurset får du en oversigt over farveplanter, en grundig beskrivelse af teknikkerne og de prøver, vi har farvet på dagen. Du kommer hjem med al den viden, du skal bruge for at fortsætte farvningerne derhjemme.
Udgifter til materialer på 250 kr. (til garn og farvematerialer) afregnes direkte med underviseren.
 

Information

  • Dato 24.09.2022-24.09.2022
  • Adresse Ahlmann-Skolen
    Kongevej 35
    6400 Sønderborg
  • Lokale Skolekøkken
  • Bemærkninger Med hjem fra kurset får du en oversigt over farveplanter, grundopskrifter til plantefarvning og selvfølgelig det garn, du har farvet på dagen. Der må påregnes udgifter til garn og farvematerialer, der afregnes direkte med underviseren.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 24.09.2022 10:00-17:00 Ahlmann-Skolen Lotte Denckert Andersen
Underviser

Lotte Denckert Andersen

Jeg hedder Lotte Denckert og driver til daglig Plantefarveren.dk. Jeg har stor passion for plantefarvning og har over en årrække brugt næsten al min tid på at farve, eksperimentere og udvikle nye teknikker. Jeg har også stor passion og interesse for plantefarvningens historie og for planter og tekstiler i al almindelighed. Jeg arbejder med både animalske og vegetabilske fibre. Jeg brænder for at formidle min viden til mennesker, der ligesom jeg brænder for håndværk og håndarbejde. På mine kurser er der stor plads til at stille spørgsmål og til at eksperimentere og lade sig lede af sine interesser. Mine kurser er meget praktiske - det er vigtigt, at alle får det i hænderne, og at alle føler sig klædt på til at kunne gå hjem og eksperimentere og udvikle sig som plantefarver.