Skip to content

Kontoret holder sommerferie fra d. 1. juli - 8. august (begge dage inkl.). God sommer!

Yogaens historie

Dette er en skøn workshop, hvor du stifter bekendtskab med yogaen og dens historie. I dag er yoga meget populær og udbredt i den vestlige verden. Det er en workshop til dig, der er nysgerrig og har lyst til at vide mere om yogaens historie. Hvad er yoga, hvor kommer den fra, hvordan har yogaen udviklet sig med tiden, og hvilke former for yoga er det, der er dukket op efterhånden? Dét er nogle af de temaer, du her vil få lejlighed til at studere nærmere.

Ordet ”Yoga” er et sanskrit-ord, der afledes af roden YUJ og ofte oversættes som ”at forene, at tøjle, at samle” og hentyder til, at der er en forbindelse mulig mellem dig, din sjæl og noget, der er større end dig selv, en kraft, en særlig energi, den universelle sjæl. 
I starten var denne praksis kun forbeholdt nogle meget få mennesker. I dag er der tusinder og atter tusinder af udøvere verden over. Der er sket en fantastisk udvikling siden, hvilket gør, at mange i dag har stor glæde og fornøjelse af yogaen så forskellig og varieret, den nu kan forekomme. 
Yogaens historie vil her også blive belyst ud fra nogle klassiske tekster som fx Patanjalis ”Yoga
Sutras” samt ”Bhagavad Gita”. 

Der vil dog også være tid til en tilgængelig og blid yogapraksis med åndedræt og nogle af de mest klassiske stillinger, hvor alle kan være med.

Medbring din yogamåtte. Der vil være stole til rådighed, så man kan sidde behageligt og lytte.
 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 25.02.2023 09:30-12:30 Aftenskolernes Hus - Kasernen Dorthe Kruse Masclet
Underviser

Dorthe Kruse Masclet

Jeg har dyrket yoga siden 2007 og er certificeret og uddannet yogalærer fra Collège National de Yoga, en fransk yogaskole, hvor jeg har fulgt et 4-årigt forløb svarende til 640 timer. 
Da jeg fik mit diplom i 2012, dannede jeg mit eget firma ”Yogadan” samme år og har undervist i Hatha Yoga, Meditation og Yoga Nidra i en forstad til Paris frem til 2018, hvor jeg vendte tilbage til Danmark. 
Jeg er en stille, rolig og hensynsfuld underviser, og der er masser af plads til stilhed, ro og fordybelse i alle mine yogatimer. 

Udover min store interesse for yoga er jeg også meget begejstret for sang. 

Jeg er en ivrig amatørsanger og har sunget i flere kor. I nogle år har jeg haft dét privilegium at kunne tage private sangtimer og en del kurser med en professionel operasanger og en meget alsidig sanglærer, der på fantastisk vis kunne forene sangteknik, stemmetræning, klassisk sang og mantrasang med yoga og meditation.