Skip to content
FOF Sønderjylland Naturtræning personer træner i naturen

Naturtræning - Aabenraa

Naturtræning, hvor vi styrker kroppen på en naturlig måde.

Træning har ofte været baseret på et center, nogle vægte, maskiner eller andet. Vil man gerne være lidt mere fri og lære i flok at bruge naturen som træningscenter, så er det her!

Når man er ung, bevæger man sig naturligt - kravler, hopper, danser osv. Men oftest glemmer man det, så den naturlige bevægelse bliver mere kunstig og indrettet i en fast ramme.  Vi vil tilbringe al tiden udenfor, benytte os af dét, der falder for, og derudover lave andre øvelser. Måden er forgængeren til freerunning eller parkour - dog i et helt andet tempo og uden saltoer.

Det er ikke et krav, at man skal kunne løbe, men vi kommer til at lunte omkring, gå, kravle, klatre og rulle for på så mange måder som muligt at bruge kroppen, vride rundt og blive stærkere og mere bevægelige. Der er meget fokus på opvarmningen, som jeg leder jer igennem. Vi starter i det små med håndled og bliver derefter bliver ledt over i bevægelserne. Der er et fast program for hver gang, men der er plads til ændringer.

Øvelserne er både stationære, hvor vi fx står på alle fire og skal løfte det ene ben og dreje kroppen (det giver mening, når man har prøvet det), og ”vandrende”, hvor vi kravler eller på anden vis bevæger os få meter fra det ene sted til det andet. Vi tæller ikke antal men skifter mellem øvelserne i et flow, så man kan være med uden at skulle kunne det store fra starten. Når man efterhånden kan mere, kommer vi flere runder på. 

Man må gerne være stiv som et bræt - det er derfor, jeg tilbyder træningen - men har man for store problemer med knæ og ryg, kan det godt blive en udfordring. Er dette dog forårsaget af manglende træning, så kom, og så bygger vi på. Både mobilitet (evnen til at være smidig under bevægelse), styrke og kondition bliver trænet. 

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 07.05.2024 17:00-18:00 Aabæk hytten Martin Odmand Jørgensen
2 Tirsdag 14.05.2024 17:00-18:00 Aabæk hytten Martin Odmand Jørgensen
3 Tirsdag 21.05.2024 17:00-18:00 Aabæk hytten Martin Odmand Jørgensen
Se alle Se færre
FOF Sønderjylland Martin Odmand Jørgensen

Martin Odmand Jørgensen

Jeg har på min egen krop oplevet, hvordan naturlige bevægelser i træningen giver meget mere end fx mange fitnessrutiner og nyere standarder. Jeg er meget imponeret over, hvordan man tidligere har trænet og bevæget sig. Rundt omkring i verden er der folk, der arbejder netop med det at bruge sin egen krop, bevæge den, som den var ment til og dermed bevare livskraften. Men med mindre man selv er meget opsøgende, så finder man sjældent trænere, der kan gøre det.

Samtidigt finder man jo tilbage til naturen, da den giver noget både fysisk, men også psykisk, begge dele vil jeg gerne have ind i træningen. 

Jeg er opmærksom på, at alle får en god træning og gerne med godt humør.