Skip to content
FOF Sønderjylland Spindekursus Lotte Denckert

Spindekursus i Haderslev

Drømmer du om at lære at spinde dit eget garn? Eller har du spundet for mange år siden, og har brug for en genopfriskning? Så er dette kursus lige noget for dig!

På kurset kan du lære det mest basale inden for spinding af garn og få mulighed for at prøve kræfter med håndværket. Vi skal arbejde med håndten og med rok.

Der vil være mulighed for at låne håndten på kurset, men du kan også medbringe din egen rok eller håndten. Der vil være mulighed for at prøve at spinde på underviserens rok, hvis du ikke selv har en. Men hvis man ikke selv har rok med, så arbejdes der som udgangspunkt mest med håndten. Vi kommer omkring kartning og forberedelse råuld, men du bestemmer selv hvilke slags fibre du vil spinde af.

Underviseren på kurset er Lotte Denckert, som blandt andet arbejder med plantefarvning til dagligt. Lotte vil guide dig gennem de forskellige teknikker og hjælpe dig med at få det basale på plads i løbet af dagen. Det kan være svært i starten, men når teknikken først sidder, så kører det bare, og du vil opleve glæden ved at fremstille dit eget garn helt fra bunden af.

Det vil være muligt at købe forskellige slags uld og spindefibre på kurset, men du kan også medbringe dit eget.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 19.04.2024 17:30-20:30 Sct. Severin afd. Haderslev Lotte Denckert Andersen
FOF Sønderjylland Lotte Denckert
Underviser

Lotte Denckert Andersen

Jeg hedder Lotte Denckert og driver til daglig Plantefarveren.dk. Jeg har stor passion for plantefarvning og har over en årrække brugt næsten al min tid på at farve, eksperimentere og udvikle nye teknikker. Jeg har også stor passion og interesse for plantefarvningens historie og for planter og tekstiler i al almindelighed. Jeg arbejder med både animalske og vegetabilske fibre. Jeg brænder for at formidle min viden til mennesker, der ligesom jeg brænder for håndværk og håndarbejde. På mine kurser er der stor plads til at stille spørgsmål og til at eksperimentere og lade sig lede af sine interesser. Mine kurser er meget praktiske - det er vigtigt, at alle får det i hænderne, og at alle føler sig klædt på til at kunne gå hjem og eksperimentere og udvikle sig som plantefarver.