Skip to content
FOF Sønderjylland Sling personer på måtter på gulv

Sling - Sommer

Focus på Bindevævets lange facier. Øvelserne fugter, glatter og smidiggør facierne.

Forestil dig at hver af dine muskler er indpakket i VitaWrap (film). Muskel ”pakkerne” ligger helt tæt op ad hinanden og skal arbejde i forskellige retninger. Hvis der er steder, hvor musklerne ikke har bevæget sig et stykke tid, vil væsken, der er mellem muskel ”pakkerne”, udtørre eller fortrænges. Nu hænger musklerne sammen helt eller punktvis. Når der ikke er glid, giver det modstand i bevægelser og tit ubehag med smerter.

De særlige Sling øvelser vil give fugten mulighed for igen at fordele sig mellem muskel ”pakkerne” og skabe det ”glid” der skal til for at genskabe smidighed, balance og elasticitet mellem dine muskler.

Det vil give dig en frihedsfølelse, og det afstresser kroppen.

Holdet er tilrettelagt for kursister, som på grund af et fysisk problem ikke kan deltage på hold med mange deltagere (hensyntagende undervisning).

 

Information

  • Dato 18.03.2024-27.05.2024
  • Adresse Klinikhuset Cygnus
    Møllepladsen 3B, 1. sal
    6100 Haderslev
  • Bemærkninger Hensyntagende hold er tilrettelagt, så der tages ekstra hensyn til den enkeltes særlige behov. Holdene gennemføres med max syv deltagere. Der er ikke krav om lægeerklæring, men ved tilmelding bekræfter du, at du er berettiget til at deltage på de vilkår.Ved tilmelding og betaling til dette hold, bekræfter du, at du deltager i hensyntagende undervisning.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 18.03.2024 17:00-17:45 Klinikhuset Cygnus Gunhild Nymark Echternach
2 Mandag 08.04.2024 17:00-17:45 Klinikhuset Cygnus Gunhild Nymark Echternach
3 Mandag 15.04.2024 17:00-17:45 Klinikhuset Cygnus Gunhild Nymark Echternach
Se alle Se færre
FOF Sønderjylland Gunhild Nymark Echternach

Gunhild Nymark Echternach

Jeg lærte selv Mensendieck at kende, da jeg som 17-årig fik konstateret 2,5 cm forskel på min benlængde. Ortopæden mente, at 2 cm forhøjning under venstre sko ville gøre tricket. Dette på trods af at jeg havde mange smerter i lænden.

Jeg mødte så Mensendiecklærer Nina Skovbo, som lige var tilflyttet min landsby. I samarbejde med en dygtig kiropraktor hjalp hun mig med øvelser, der skulle løsne leddet mellem mit korsben og hoften (SI-leddet) og rette min hårdt prøvede ryg og nakke op. De fik lært mig at gå og pludselig var mit korte venstreben vokset med næsten 2 centimeter.

Jeg har fokus på alt det gode, du kan gøre for din krop, og ikke på dine skavanker. Hos mig ser vi på ergonomi og de daglige bevægelser.

Glæden og udfordringen er lige stor for mig, om du er aktiv løber, der søger holdningskoordinering og smidighed og gennem Mensendieck-træning får større udholdenhed, eller om du er skovarbejder med store fysiske udfordringer, som forhindrer dig i at leve det liv, du ønsker.