Skip to content

Vi er i fuld gang med at planlægge efterårssæsonen, tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked som en af de første. Mangler du noget konkret er du også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk eller ringe på tlf. 93 88 15 97 i vores åbningstid.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland Madlavning for mænd to mænd i et køkken

Madlavning for mænd - Sønderborg

- sund hverdagsmad og hyggeligt samvær

Kom og vær med til at lave lækker hverdagsmad i køkkenet på Købmandsgården sammen med andre mænd - og mig!

Køkkenet er handicapvenligt indrettet, der er en rampe ved døren, så derfor er det også muligt at deltage på holdet, hvis man fx er gangbesværet. 

Planen er, at vi hver gang laver tre retter sund hverdagsmad af friske råvarer, som vi spiser sammen. Man snakker så godt sammen over en god omgang mad, og her er der plads til både gode grin og gode snakke.

Opskrifterne er lige til at gå til, hvad enten du er ny i køkkenet eller har lidt erfaring med dig.

Trænger din hverdagsmad til et løft, og vil du gerne tilbringe en aften i godt selskab med andre mænd, og mig, så grib chancen her.

Der må påregnes udgifter til råvarer på ca. 45-50 kr. pr. gang.
Kopiudgifter må påregnes, men man kan også udskrive opskrifterne selv.

Medbring: Forklæde, viskestykke, karklud og evt. egne knive.

 

Information

  • Dato 24.09.2024-08.04.2025
  • Adresse Købmandsgården/Bülow Sdbg.
    Palmose 14
    6400 Sønderborg
  • Lokale Køkken
  • Bemærkninger Bemærk, at råvarer som udgangspunkt ikke er indregnet i kursusprisen. Denne vil derfor skulle afregnes direkte med underviseren efter hver mødegang. Så vidt muligt oplyser vi om forventet udgift til råvarer på hjemmesiden. Er den ikke oplyst, er du velkommen til at kontakte os. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde til vores madlavningskurser.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 24.09.2024 17:30-21:00 Købmandsgården/Bülow Sdbg. Mette Juhl Petersen
2 Tirsdag 22.10.2024 17:30-21:00 Købmandsgården/Bülow Sdbg. Mette Juhl Petersen
3 Tirsdag 12.11.2024 17:30-21:00 Købmandsgården/Bülow Sdbg. Mette Juhl Petersen
Se alle Se færre
FOF Sønderjylland Mette Juhl Petersen

Mette Juhl Petersen

Mit navn er Mette Juhl Petersen.

Oprindeligt er jeg uddannet kjoleskrædder og faglærer inden for beklædning. Senere er jeg uddannet folkeskolelærer og skolebibliotekar. Nu har jeg sluppet folkeskolen og underviser bl.a. senhjerneskadede voksne udover, at jeg har forskellige hold hos FOF lige fra at være i køkkenet med inspiration til plantebaseret mad til dét at arbejde med selvforsyning i det små både i teori og i praksis.

Jeg bor på Broagerland, hvor dét, der startede som dyrkning af grønt i en almindelig lille landbohave, da vi flyttede herud for 16 år siden, kom til også at omfatte en jordlod på naboens mark og over årene har udviklet sig til at have fokus på en højere grad af selvforsyning.  

Jeg er så heldig at være både kone, mor, svigermor, farmor og mormor til en voksende flok af madglade mennesker i mit liv.

Have har jeg haft, i skiftende omfang, lige siden jeg var barn.

At dyrke jorden betyder meget for mig, og det er specielt nogle af de gamle frøsorter, der interesserer mig. Jeg er ivrig frøsamler i foreningen Frøsamlerne, der bevarer gamle danske sorter. Og det kan jeg så fortælle meget mere om i et par timer eller mere!

Alt det, jeg dyrker, ender i vores køkken, hvor der koges, syltes, henkoges, fermenteres, tørres mm., så vores husholdning er så selvforsynende som muligt. Dels er det vigtigt for mig at vide, hvad vi putter i munden, dels er jeg optaget af, hvordan de gamle sorter igen kan finde anvendelse i en moderne husholdning. Det gælder fx tørrede ærter og bønner.

I køkkenet har jeg opholdt mig, siden jeg var barn, hvor jeg har kigget min mormor og min mor over skuldrene. Som voksen har jeg arbejdet i forskellige køkkener, og madglæden er et vigtigt omdrejningspunkt, også når vi mødes i familien. Det er altid godt at samles omkring et måltid mad, både med nogle, man kender og nogle, som man lige har mødt!

Jeg er nysgerrig af natur og optaget af naturen, hvilket afspejles i mine fritidsinteresser, som spænder fra alt fra plantefarvning af garn med planter indsamlet på mine gåture til læsning af faglitteratur om havebrug.

Min viden og nysgerrighed deler jeg gerne med andre, også dig, uanset, om det handler om mad, have eller noget helt andet. Og det uanset, om du er begynder inden for området eller lige så nørdet eller erfaren som mig!