Skip to content

Tak for din interesse. Fra torsdag d. 28. sep. kl. 17.00 til mandag d. 2. okt. kl. 5.00, kan du desværre ikke tilmelde dig vores kurser, foredrag, ture, arrangementer eller rejser via hjemmesiden, da vores administrationssystem skal opdateres. Men send gerne en mail på sonderjylland@fof.dk hvis der er noget du ønsker at sikre dig en plads på, så kontakter vi dig når vores systemer er klar igen.

Yogaworkshop om åndedrættet

Yogaworkshop om åndedrættet

Her er en skøn 3-timers workshop om åndedrættet, hvor du giver dig selv tid til at lære noget om din egen krop, at sanse og mærke og lytte til dit åndedræt. Yogaen er her et rigtig godt bud på, hvordan du kommer i kontakt med dig selv, din krop og dit åndedræt. 

Om du dyrker sport, motion eller synger, eller om du fx er astmatiker, er åndedrættet et vigtigt og fantastisk redskab. En af fordelene ved åndedrættet er, at du altid har det med dig, hvor du end er. 
Åndedrættet er al betingelse for eksistens. 

Er du bevidst om, hvordan du selv trækker vejret, eller kunne du tænke dig at lære vejrtrækningens funktion og mekanismer bedre at kende, er denne workshop måske noget for dig. 

Måden, hvorpå du trækker vejret, fortæller også meget om, hvordan du inderst inde har det, om du er i en anspændt situation eller har en indre ro. 

Åndedrættet giver dig både ny livgivende energi og hjælper dig til at slappe af og give slip. 

For mange astmatikere er yoga og åndedrætsøvelser også en vej til lindring af luftvejene. Fx giver en dyb og bevidst mave-vejrtrækning en effektiv ventilation af lungerne.

For sangere er åndedrættet væsentligt. Yoga samt en god vejrtrækning er med til at åbne kroppen, så du får en god kropsholdning. Det gør dig til en bedre sanger, og du bliver bevidst om, at du synger med hele kroppen.

Dyrker du sport, er det ligeledes en god idé at bruge åndedrættet på en hensigtsmæssig måde. Ved korrekt brug af din vejrtrækning kan du øge din udholdenhed og åndedrætskapacitet, og dette gælder især ved konditionskrævende motion. 

Der vil både være tid til lidt teori og praksis, men mest vil du mærke åndedrættet på egen krop med masser af forskellige åndedrætsøvelser, øvelser, hvor bevægelse og åndedræt koordineres, nogle tilgængelige yogaøvelser, der giver plads til åndedrættet i kroppen, stillinger, der åbner op, samt en afsluttende åndedrætsmeditation eller afspænding.

Kom i løstsiddende og behageligt tøj. Du kan selv medbringe en yogamåtte, men du er også velkommen til at låne udstyr, der er til rådighed i lokalet på Kasernen.