Skip to content
Dyrk Yoga i FOF

Yoga - dynamisk Yin

Yoga - dynamisk Yin

I Yin yoga har vi fokus på at spænde af, give efter og strække bindevævet – og dermed få oparbejdet en mere fleksibel krop med mere plads og bevægelighed. Langsomme og blide bevægelser.

I dynamisk Yin Yoga arbejder vi langsomt og blidt, bruger delvis tyngdekraften og i særdeleshed eftergivelse, det naturlige åndedræt og det ’stille flow’ som omdrejningspunkt. Denne tilgang giver for de fleste en øget mulighed for at opleve nærvær, en større bevægelsesfrihed og fordybelse - både i øvelserne såvel som i de dynamiske og blide stræk. Og både på det fysiske og mentale plan.

Vi arbejder typisk liggende og siddende og dét netop med henblik på at komme mere roligt i dybden. Alt muligt kan dukke op, når vi er til stede i nuet og der er god tid til at gå på opdagelse i krop og sind her. Begrebet fascia (bindevæv i forskellige afskygninger) er meget oppe i tiden og det kommer vi også i høj grad omkring i denne form for yin yoga, lige som åndedrættet er spændende at arbejde specifikt med. Men bevægelse er nøgleordet og så inddrages andre begreber (fx chakraer, mindfulness eller noget fra yogafilosofien) lejlighedsvis. 

Alle kan være med! Du bliver guidet kontinuerligt til at gå på opdagelse i din egen krop og oplevelse, og ret hurtigt får du mere tillid til at gå med din egen intuitive fornemmelse af, hvad det gode er for dig.

Medbring gerne et par tæpper, puder, klodser og lign. så du har flere muligheder for at give støtte under og omkring dig - undervejs og især til afspænding.