Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev

Højskoleformiddage

Højskoleformiddage

VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON 2023/2024

I samarbejde med Kloster, Sønderbro, Lundum-Hansted, Torsted og Tyrsted-Uth sogne tilbydes en række af spændende foredrag i dagstimerne. Foredragssæsonen starter august/september og slutter i marts/april. FOF´s populære højskoleformiddage byder på samvær, sang og foredrag. Vi er kendt for høj kvalitet - det er også vores mål i denne sæson. Har du spørgsmål til programmet, er du velkommen til at ringe til os på telefon 7625 8988.

Program for dagen (gældende alle mødegange i alle kirker)

  • 10.00 Dørene åbnes
  • 10.30 Fællessang
  • 11.00 Foredrag - del 1
  • 11.50 Frokost
  • 12.20 Foredrag - del 2 slut præcis kl. 13.00

Bemærk venligst, at tilmelding til foredrag og koncerter er bindende og billetter kan derfor ikke refunderes. Er det FOF der aflyser et foredrag eller en koncert, så refunderes det fulde beløb. Der tages forbehold for ændringer.

BEMÆRK: Der kan ikke længere bestilles/købes frokost i Klosterkirken. Mad skal medbringes

Download programmer her (der kan forekomme ændringer ifht. det trykte program):

Beskrivelse af de enkelte foredragsemner for den kommende sæson kan ses nedenfor.  

 
   

Anna Dinesen

Tove Ditlevsens dramatiske liv
Få forfattere har som Tove Ditlevsen formået at fænge læsere fra alle samfundslag. Den rodløshed, angst, sårbarhed og ensomhed, hun beskriver i et enkelt og klart sprog, er igen blevet aktuel i nutidens bekendelseslitteratur, hvor flere unge forfattere ser hende som deres forbillede. Tove Ditlevsen fortjener at blive husket for sine romaner, digte og de hudløst ærlige erindrings-bøger, hvor hun fortæller åbent om sin tid som narkoman og alkoholiker. Jeg læser op fra de spændende værker og fortæller om hendes dramatiske liv. 

   

 

Carl Erik Lundgaard

Humor og Lyst  -  Livets Salt.
Historier og musik fra et intenst levet liv.

Både humor og lyst har været en underliggende tone gennem hele mit liv. Har man humoren som partner, er der mange ting og sager, som ellers kan være vanskelige at kapere, som bliver håndterbare. Der er tale om et musikalsk foredrag om hverdagens hændelser set igennem humorens og lystens briller. Undervejs mødte jeg ikke mindst en perlerække af gamle spillemænd, originaler og fortællere, søde piger og op- og nedture. Med det positive livssyn og den vilde lyst som partnere er alt muligt. Historiefortælling med musik, sange, humor og stærke følelser.

   


   

Ole Blædel

Et halvt år i Gestapos kløer
Baseret på sin anmelderroste debutbog "Et halvt år i Gestapos kløer" fører Ole Blædel publikum igennem fortællingen om sin morfars lidelser under Anden Verdenskrig. Det er en gribende fortælling om det at træffe et valg om at gøre noget og at stå ved det valg. Men også om ét forkert valg, der skulle vise sig at få katastrofale konsekvenser i en tid, hvor tilfangetagne modstandsfolk risikerede at blive straffet med døden.

   
 
   

Michael Frederiksen

Hold hjernen skarp
Michael giver deltagerne værktøjer til at huske bedre, træne motorikken og tænke ud af boksen. En fornøjelig og lærerig dag i selskab med en af landets mest erfarne tryllekunstnere og foredragsholdere.

   
 
   

Malene Ringberg

Er du dus med himlens fugle?
De fleste fugle er meget hurtige i luften og kan derfor være svære at kende forskel på. Til foredraget vil I høre mere om, hvad man kan gøre for at finde ud af, hvilken fugl, der lige fløj over frokostbordet eller sidder på fuglefoderbrættet m.m. Lige om lidt kan vi også høre rigtig mange fugle synge fra tidlig morgen, til solen går ned, da ynglesæsonen starter. Viben ankommer til Danmark sidst i februar og rødhalsen har været her hele vinteren ligesom skovspurven, blåmejsen og gærdesmutten. Om nogle måneder kommer gøgen og nattergalen, mens ravnen, rågen og kragerne er her hele året. Hvorfor overvintrer nogle fugle og andre ikke? Hvordan finder fuglene vej til Nordafrika f.eks. og tilbage igen? Hvor sover fuglene om natten og hvordan overlever de storme og stærk vind?

   
 
   

Michael Frederic Hvid Hawkins

Unyttige Historiefacts
Vidste du, at dyr kunne blive stillet for retten i middelalderen, at hysteri kunne kureres med sex, eller man kan finde ananasser på bygninger over hele Storbritannien? Via ”Unyttige Historiefacts” formidler lektor Michael Frederic Hvid Hawkins de mere skæve eller ’unyttige’ sider af historien og gør dermed historiefaget mere levende og interessant. Det underholdende foredrag har fokus på de lange linjer i verdenshistorien, som belyses igennem de forunderlige historier, bundet sammen til en lærerig indsigt i, hvordan historien ikke blot kan underholde, men også forundre og vise mennesket har udviklet sig, men stadig er en besynderlig størrelse.


 

   

Flemming Både

Bent Fabricius-Bjerre
Er far til masser af filmtemaer, kendingsmelodier og 100-vis af sange. Han var også en succesfuld forretningsmand og dygtig musiker med en lang karriere på over 80 år. Seriøst arbejdende, flittig og med en evig nysgerrighed agerede han usnobbet og let i mange genrer og færdedes lige jordnært blandt helt unge kollegaer og kongehuset. I skal selvfølgelig synge nogle af hans sange og høre Alley Cat, Olsen Banden og Matador.

   
 
   

Irene Thierry

Et liv med cirkus
Cirkusdirektør Irene Thierry vil fortælle om sine mange oplevelser fra sit cirkusliv. Om traditionernes vigtighed og den nødvendige fornyelse. En fortælling om det at være født til et liv som artist, og på 25. år rejsende med sit eget cirkus og de glæder og sorger, der følger med et liv som den frie fugl.