Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev
yoga-dag Horsens

Yoga-dag Horsens modul 2

Yoga-dag Horsens modul 2

Vær med på en dejlig dag i yogaens tegn, hvor du tilmelder dig 3 forskellige timer. Dette er modul 2, som har følgende program:

  • Kl. 10.00-11.00: Yin Yoga - Shasmina Gormsen
  • kl. 11.30-12.30:  Aerial Yoga - Anne Evermann
  • kl. 12.30-13.15: Frokost Pause - (salat er inkl. i prisen) OBS! Tilmelder man sig efter den 23.08 er der ikke frokost inkluderet i prisen. 
  • kl. 13.15-14.15: Yoga med fokus på ryg - Nina Chatelain

Beskrivelser:

Yin Yoga - Shasmina Gormsen:

Yoga for dig, der gerne vil arbejde med langsomhed og dybe stræk. Fokus i yin yoga er på at øge leddene og bindevævets mobilitet. Samtidig med at du finder afspænding og ro i både krop og sind. 
Vi udfordrer os selv til at være med stilheden, i dybe stræk, der holdes i 3-7 minutter. Vi bruger aktivt vejrtrækningen til at støtte kroppen i at finde ro. Undervejs inddrages også afspændingspædagogiske øvelser, så vi bedst muligt støtter krop og sind til at give slip.
Der afsluttes med afspænding af hele kroppen og / eller en lille meditation, der giver velbehag i krop og sind. 
Øvelserne er en blanding af liggende, siddende og på alle fire. Der tilbydes variationer af stillingerne, så de tilpasses til din krop. Du skal dog være komfortabel med at være på alle fire, samt ligge på måtten på gulvet.

Aerial Yoga - Anne Evermann:

Oplev følelsen af vægtløshed, dybe stræk og større kropsbevidsthed når du laver yoga assisteret af et stort, blødt yogaklæde ophængt i loftet som en hængekøje.

Yoga med fokus på ryg - Nina Chatelain:

På denne klasse går vi i dybden med ryggen, igennem Hatha Yoga øvelser og vejrtrækning. 
Ryggen er en meget vigtig del af kroppen at forstå og at tage sig af, når det kommer til nervesystemet, da nervesystemet bor inden i rygraden. Så har vi “støj” på linjen i form af diskusprolaps, piskesmeld, scheuermann, eller bare genneralle skævheder, så er der forstyrrelser i vores nervesystem. Når der er forstyrrelser i nervesystemet, så stresser det vores hjernes forbindelse til kroppen og de signaler der bliver sendt igennem nervesystemet. Det i sig selv kan give autoimmune sygdommen, stres, angst, og paradoksalt nok, flere skævheder. Så det er ret vigtigt at vi forstår, lemper, styrket og får gennemarbejdet ryggen, så den igen kan være fri, bevægelig og vores nervesystem kan få lov at leve i fred inden i rygraden.

I denne yogatime vil du komme igennem alle ryggens led. Bevæge dem og styrke dem. Jeg vil hjælpe dig og holdet til at mærke ind i kroppens begrænsninger og overholde de signaler der bliver sendt, så yderligere skader ikke forekommer. Vi starter nede ved lænden, og arbejder os op af rygraden, helt op til nakken. Til sidst vil der være tid til shavasana, så hele systemet -kroppen, sindet, nervesystemet- kommer ned i gear igen og falder på plads.

Læs om underviserne her: 

 

Shasmina Gormsen:

Jeg er uddannet yoga- og meditationslærer ved Yoga & Ayurveda Center (RYT® 500) og ved Yogamu. Jeg er uddannet i Hatha yoga, Yin yoga, stole yoga og Restorativ yoga. Jeg har derudover en række supplerende kurser i meditation, yoga nidra, yoga teknik og alignment, anatomi og fysiologi, yoga filosofi m.m. Jeg har været optaget af og dyrket yoga siden 2014. Mit fokus i yogaen er på at finde styrke og øge fleksibilitet, både i sind og krop. 
På mine hold er der plads til sjov, leg og at udfordre sig selv. Samtidig afsluttes timen altid med at finde ro og nærvær.
Jeg er desuden uddannet Cand.Soc. i Socialvidenskab og Filosofi fra Roskilde Universitet. Jeg er certificeret coach og arbejder til daglig med personlig udvikling, yoga og mindfulness.

 
Anne Evermann:

Yoga har været del af mit liv i mere end 30 år. 
Mit udgangspunkt er åndedrættets rytme og de klassiske yogastillinger, som udføres med god tid til at justere og mærke effekten af hver enkelt øvelse. Ønsket er at øge balancen i krop og sind, mens kroppen styrkes og strækkes. Min rolle som underviser er at formidle yogaens glæder til dig med fokus på netop din krops formåen og dine ønsker om udvikling. 
Udover talrige workshops og læring fra de mange dygtige yogalærere, jeg har mødt på min vej, er jeg uddannet yogalærer fra Det Lille Yogahus i København, Unnata®Aerial Yoga teacher, Efterfødselsyogalærer, Restorativ yogalærer, samt specialiseret i Yoga for kvinder med fokus på bækkenbund, cyklus og overgangsalder.

Nina Chatelain:

Jeg blev uddannet i vinyasa yoga i 1999 fra Prana Yoga Zen Centre i min hjemby Vancouver, Canada. Jeg kan selv bedst lide når stillingerne er kædet sammen i et dynamisk flow, med primær fokus på åndedrættet og kropsbevidsthed, hvor alle kan være med.  I april 2019 afsluttede jeg en ny yoga uddannelse i trauma sensitiv yoga fra Trauma Center - Justice Research Institute, Brookline, MA, USA, hvor der er særlig fokus på at genopbygge tillid og sunde relationer til dig selv.
 

 

Vi forbeholder os ret til ændringer i programmet.