Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev
Yogadag hos FOF i Vejle

Yoga dag modul 1 Vejle

Yoga dag modul 1 Vejle

Vær med på en dejlig dag i yogaens tegn, hvor du tilmelder dig 3 forskellige moduler. Dette er modul 1, som har følgende program:

  • Kl. 10.00-11.00: Yoga for din ryg - Kris Andersen
  • kl. 11.15-12.15: Yin Yoga - Karin Attermann
  • kl. 12.15-13.15: Frokost-pause. Medbring selv og nyd din frokost i vores lokaler eller køb din frokost i Paladspassagen i stue-etagen.
  • kl. 13.15-14.15: Medi-Yoga - Mette Marie Bergsøe
 

Beskrivelser:

Yoga for din ryg:

På denne klasse går vi i dybden med ryggen, igennem Hatha Yoga øvelser og vejrtrækning. 
Ryggen er en meget vigtig del af kroppen at forstå og at tage sig af, når det kommer til nervesystemet, da nervesystemet bor inden i rygraden. Så har vi “støj” på linjen i form af diskusprolaps, piskesmeld, scheuermann, eller bare genneralle skævheder, så er der forstyrrelser i vores nervesystem. Når der er forstyrrelser i nervesystemet, så stresser det vores hjernes forbindelse til kroppen og de signaler der bliver sendt igennem nervesystemet. Det i sig selv kan give autoimmune sygdommen, stres, angst, og paradoksalt nok, flere skævheder. Så det er ret vigtigt at vi forstår, lemper, styrket og får gennemarbejdet ryggen, så den igen kan være fri, bevægelig og vores nervesystem kan få lov at leve i fred inden i rygraden. 
I denne yogatime vil du komme igennem alle ryggens led. Bevæge dem og styrke dem. Jeg vil hjælpe dig og holdet til at mærke ind i kroppens begrænsninger og overholde de signaler der bliver sendt, så yderligere skader ikke forekommer. Vi starter nede ved lænden, og arbejder os op af rygraden, helt op til nakken. Til sidst vil der være tid til shavasana, så hele systemet -kroppen, sindet, nervesystemet- kommer ned i gear igen og falder på plads.

 

Yin Yoga: 

I Yin yoga arbejder vi med at spænde af, give efter og smidiggøre bindevævet, for derved at oparbejde en mere fleksibel krop. Stillingerne er liggende og siddende stræk, som holdes i 3-5 minutter. Strækkene tilpasses den enkeltes krop og i Yin yoga handler det om at give musklerne fri og skabe plads og ro i både krop og sind. 
Yin yoga giver dig mulighed for at sænke tempoet, fordybe dig og være stille, nærværende og reflekterende. Åndedrættet bruges aktivt til at give slip på spændinger og skabe fri strøm af energi til alle dele af din krop.
Yin yoga er for alle og tag gerne en ekstra trøje og et par sokker med, da Yin yoga kan virke kølende på kroppen. Vi bruger forskellige props i undervisningen så som yogablokke, tæpper, puder og bolster.

Medi-Yoga:

MediYoga er en meget rolig og langsom form for yoga. Mange vil opleve, at der er få fysiske øvelser, da man i løbet af timen skifter mellem åndedrættet, de fysiske øvelser og meditationen. Timen består af blide øvelser og stillinger, som kombineres med åndedræts - meditations -og afspændingsteknikker, som støtter kroppens egen heling ved målrettet at stimulere kroppens systemer, energier og fleksibilitet. Undervisningen er bygget op omkring lange dybe åndedrag, fysiske øvelser, afspænding og sluttelig en meditation. 

Vi forbeholder os ret til ændringer i programmet.