Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev

Flyfabrikken og Hamburg

Flyfabrikken og Hamburg

Turen byder på en ganske særlig oplevelse. Vi skal på rundtur i millionbyen Hamborg og besøge den berømte Airbus Fabrik, som har ca. 16.000 ansatte og samler nogle af de mest kendte fly. Det er et storslået syn, og vi kommer ganske tæt på. Det er dog ikke kun fabrikken, som vi skal se, da vi tager på guidede rundtur i Hamborg. Her finder vi hyggelige gader, flot arkitektur, en spændende og moderniseret havnefront, fantastiske shoppe-muligheder og små kanaler, som løber igennem bybilledet. I Hamborg blandes det moderne med det multikulturelle. En fantastisk by med mange skjulte perler. 

Dag 1
Efter sidste opsamling nyder vi en kop kaffe og rundstykke, imens turen fortsætter sydover. Vi holder passende pauser inden ankomsten til Hamborg. Ved ankomsten tager vi på en byrundtur i bussen og ser mange af de kendte steder og bygninger, mens vi hører historien om de forskellige seværdigheder. Sidst på eftermiddagen kører vi til vores 3-stjernede hotel og nyder en fælles middag. 

Dag 2
Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører vi til Airbusfabrikken i Finkenverder. Her skal vi gennem check-in, hvorefter vi kører ind i området med vores rundvisere. Fabriksarealet er på størrelse med 500 fodboldbaner og der arbejder ca. 16.000 mennesker på fabrikken. Airbusfabrikken kalder de et ’endmontage’ og det er der, de samler maskinerne, men de fremstiller ikke komponenter. Turen tager ca. tre timer og vi starter med at se en film i en besøgspavillon. Herefter går vi rundt på fabrikken, hvor vi ser struktur-og slutmontage på nogle af de forskellige maskiner, som A318 / A319 / A321. 
Fabrikken har også sin egen havn og landingsbane og måske får vi mulighed for at se en af de store Beluga transportfly. Det er kæmpefly, der kommer med en halvfærdig flykrop – altså ’en flyver i en flyver’.

Efter den store oplevelse forlader vi Hamborg og kører nordpå. Hvis tiden tillader det, gør et vi et stop ved grænsen, hvor der vil være mulighed for at handle.

Opsamling:
Kl. 7.00 – Vejle, afkørsel 60 v/Solkilde Alle 13
Kl. 7.45 – Fredericia Banegård
Kl. 8.45 – Afkørsel 68 v/OK Hammelev, Lysbjergvej 2A
Kl. 9.10 – Afkørsel 70 v/Shell, Kometvej – Rødekro
Kl. 9.30 – Padborg, Lejrvejen v/OK

Download detaljeret program her: Flyfabrikken og Hamborg

BEMÆRK:

  • Turen er ikke velegnet for gangbesværede
  • OBS – ved bestilling – husk at anføre fødselsdato og fødested  i bemærkningsfeltet
  • Teknisk rejsearrangør er GIBA Travel
  • Turen udbydes i samarbejde med andre FOF-afdelinger
  • Ved framelding til ture og rejser er det den tekniske rejsearrangørs afbestillingsbetingelser, der er gældende.