Skip to content

Vær' opmærksom på at vores kontor og telefoner er lukket fra og med fredag d. 28. juni og først åbner igen torsdag d. 1. august kl. 13.00. Hjemmesiden holder ikke ferie og er klar til at betjene dig. Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev via linket til højre. God sommer og på gensyn.

Tilmelding til nyhedsbrev

Hvidsten Gruppen

Hvidsten Gruppen

På denne spændende tur kommer vi helt tæt på Hvidstengruppens aktiviteter med en lokalhistoriker. Vi går i fodsporene på Marius og Niels Fiil, der stod i spidsen for en gruppe modige mænd, der modtog våben fra luften, som led i modstanden under 2. verdenskrig.

Ved ankomsten møder vi vores lokalguide og herefter kører vi ud til nedkastningsstedet og får fortalt blandt andet om modtagerarbejdet på stedet, distributionen af våben og sprængstof og afsløringen af Hvidstengruppen. En spændende historie om, hvordan Hvidstengruppen modtog bl.a. våben, ammunition og sprængstoffer til modstandskampene og den barske historie om, hvordan Hvidstengruppen blev afsløret af en stikker. 

Turen forsætter til Hvidsten kro, hvor vi nyder kroens berømte æggekage. Vi hører om kroens flere hundredårige historie, der går helt tilbage til år 1634. Kroen historie har en så prominent historisk skikkelse som Steen Steensen Blicher viklet ind i sin historie.

Vi hører mere om Hvidstengruppen, som var en af de mest kendte modstandsgrupper under den tyske besættelse af Danmark med kroejer Marius Fiil som leder og flere af hans børn og svigerbørn som medlemmer. Den var særdeles aktiv i april-maj 1943 og var en medvirkende årsag til den optrapning af modstandskampen, der fandt sted hen over sommeren 1943. Gruppen blev afsløret og arresteret af Gestapo i marts 1944, hvad der i juni 1944 førte til henrettelsen af otte af gruppens 14 medlemmer. Siden har gruppen haft ikonisk status i den danske modstandskamp.

Efter frokost er der tid til en tur på museet om Hvidstengruppen og en tur i mindelunden, hvor vi besøger mindestenen for de modstandsfolk, der mistede livet under kampen for et frit Danmark.

Herefter kører vi retur til vores hjembyer og undervejs nyder vi kaffe og kage i bussen. 

Inkluderet i prisen:

  • Kørsel i 4-stjernet bus
  • Fortælling med lokalguide
  • Frokost - æggekage
  • Morgenkaffe og rundstykke
  • Eftermiddagskaffe og kage
  • Repræsentant fra GIBA Travel

Opsamling:

Kl. 07.00 – Sønderborg ved kasernen 
Kl. 07.45 – Afk. 70, Rødekro, Mc. Donald
Kl. 08.45 - Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej 
Kl. 09.15 - Afk. 59 Vejle Transportcenter
Kl. 09.45 – Afk. 56, Horsens - Lund
Hjemkomst ca. kl. 18.00 (Rødekro)

Påfør venligst ved tilmelding, hvor I stiger på bussen.

Bemærk venligst:

  • Teknisk rejsearrangør er GIBA Travel
  • Turen udbydes i samarbejde med andre FOF afdelinger. 
  • Ved framelding til ture og rejser er det den tekniske rejsearrangørs afbestillingsbetingelser, der er gældende. Læs mere her
  • Der tages forbehold for trykfejl samt ændring i program.