Skip to content

Velkommen til vores nye hjemmeside! Oplever du problemer, eller har du brug for hjælp, kan du træffe kontoret på tlf. 5852 8164. Vi sender snart forhåndstilmeldinger ud, og du kan allerede nu tilmelde dig mange af efterårets kurser, foredrag og oplevelser her på siden. Vi glæder os til at se dig igen!

Foredrag med Jeanette Varberg i FOF

Sommerhøjskolen i Slagelse

Sommerhøjskoledage på Liselund

FOF byder hvert år i juni måned velkommen til spændende højskoledage på Liselund i Slagelse, hvor hyggelige omgivelser danner rammen om udbytterige højskoledage.

Kom og vær med i et dejligt højskolemiljø fyldt med foredrag, debat, sang og musik og en heldagstur med bus. Deltagerne bor hjemme og møder op til dagenes program, som er tilrettelagt på traditionel højskolevis.

Hver foredragsdag er der formiddagskaffe/the i pausen, dejlig frokost kl. 12.00 og eftermiddagskaffe/the med kage. Alle dage indledes og afsluttes med sang.

Program:

 • Mandag d. 7. juni 2021

  Velkomst og præsentation af ugens program
  Kl. 09.00-09.30

  Da nazisterne smadrede Tivolis musik
  I juni 1944 går Tivolis koncertsal og en masse uerstattelige noder op i flammer. Det er to danske nazister, der er skyld i katastrofen. Hør historien om schalburgtageaktionen og Tivolis rolle i det danske kulturliv under besættelsen. Hvem var de over 100 musikere, der hver dag spillede i alle hjørner af Tivoli? Og hvordan kunne Tivoli allerede 14 dage efter terroraktionen åbne med fuld musik?
  Henrik Engelbrecht, kulturformidler
  Kl. 09.30-11.30

  Frida Kahlo
  Frida Kahlo var allerede i levende live en legende. Inspireret af mexicansk folkekunst og magisk realisme skabte hun ekstraordinært personlige og hudløse billeder. Igennem dem får vi indsigt i hendes farverige, dramatiske og smertelige liv, som ikke mindst var præget af en invaliderende trafikulykke og det stormfulde forhold til murmaleren Diego Rivera.
  Peter Kær, kunsthistoriker
  Kl. 13.00-15.00

 • Tirsdag d. 8. juni 2021

  Verdensmålene for bæredygtighed
  Menneskeheden står over for enorme udfordringer, som kræver tilpasning og nye vaner. Kloden er ikke blevet mindre, men vi er blevet flere. Nøglen er de nye verdensmål, som verden har forpligtet sig til, og som for første gang anskuer klodens fremtid i sammenhæng. Der er ingen Plan B, for vi har ingen Planet B. Hør kort og klart om verdensmålene – muligheder, faldgruber og forhindringer. Og hvad rager det i grunden os?
  Mette Holm, forfatter og foredragsholder
  Kl. 09.30-11.30

  Cottagehaver
  Cottagestilen stammer fra sidste halvdel af 1800-tallet og var tilpasset ejere af mindre huse. Det var en enkel – men langt fra ukunstnerisk – haveform, hvor sparsommelighed og selvforsyning var beundrede dyder. Hør om cottagehavens frodige symbiose af vilde blomster, stauder, bærbuske og spiselige planter i samspil med rustikke hegn, pergolaer, havemøbler og små huse.
  Claus Dalby, havemand, forfatter og forlægger
  Kl. 13.00-15.00

 • Onsdag d. 9. juni 2021

  Heldagstur til M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot
  Turen går til Helsingør – smukt beliggende ud til Øresund og med en atmosfære af rige kulturminder og økonomisk gyldne tider. Det verdensberømte danske arkitektfirma BIG – Bjarke Ingels Group – har tegnet det spektakulære søfartsmuseum, som er indrettet i en nedlagt tørdok. Museet byder på 400 års fascinerende dansk søfartshistorie og særudstillingen “OCEANISTA” om, hvordan havet og søfarten har påvirket moden gennem de sidste 100 år. Efter rundvisningen er der frokost i museets café med et unikt udsyn til museets arkitektur og tid til at gå rundt på museet på egen hånd.

  Tæt ved museet toner Kronborg frem med sine spir, tårne, søjler og kobbertage – et enestående renæssanceslot i verdensklasse med en dramatisk historie, som vi får fortalt på rundvisningen i de kongelige gemakker, Dansesalen, Slotskirken og Kasematterne med Holger Danske. Besøget rundes af med kaffe/kage i Café Kadetten i den historiske Sekondløjtnantskole inden hjemturen.

  I turens pris er inkluderet alt som beskrevet.

  Turleder: Ingrid Dyhr Toft, FOF kulturguide 

  Afgang med bus: Liselund kl. 09.00.
  Hjemkomst kl. 17.30

 • Torsdag d. 10. juni 2021

  Viking – ran, ild og sværd
  Plyndringer, magtspil, slagmarker, rænkespil og landvindinger. Nordens krigere satte sejl i en jagt på guld, ære og land. Fra Irland til Rusland, fra Grønland til Middelhavet blev vikingerne en del af historien, og de træder frem i arkæologien og historiske kilder. Hør foredraget om en af de mest centrale perioder i Danmarkshistorien, hvor vikingetogterne satte deres spor i datidens Europa.
  Jeanette Varberg, arkæolog og museumsinspektør
  Kl. 09.30-11.30

  Et liv med musikken
  Sangerinden har med en sjælden kombination af et helt udansk stort talent, varme og humor tryllebundet sit publikum og udgivet musik, hvor hun i den grad viser sin spændvidde. Hør fortællingen om et liv med musikken i centrum, om opvæksten i Danmarks store musikfamilie og en spændende karriere. Foredraget krydres med egne sange og hendes absolutte yndlingssange. 
  Marie Carmen Koppel, soul- og gospelsangerinde
  Kl. 13.00-15.00

  Farvel og på gensyn 
  Kl. 15.30

Filtrér