Skip to content
Studiekreds om Middelalderen med Kåre Johannessen i FOF Skælskør

Seniorhøjskole - Middelalderens mange ansigter

Seniorhøjskole - Middelalderens mange ansigter

Bliv præsenteret for forskellige vinkler på en historisk periode, vi aldrig har mistet interessen for, men som de fleste i virkeligheden kun har et overfladisk kendskab til. Hvert foredrag tager udgangspunkt i ét aspekt af middelalderen, der tilsammen giver et nuanceret indblik i en fjern, men stadig meget betydningsfuld historisk periodes kultur, levevilkår og tankegang.

  1. Den skabende middelalder – Forestillingen om "den mørke middelalder" har fulgt os gennem århundreder, men den er både misvisende og urimelig. Vi sætter fokus på den sprudlende, kreative og opfindsomme middelalder, fuld af opdagelser, fest og farver!

  2. Seksualiteten i middelalderen – Hvis man går rundt og tror, at middelalderen var trist, grå og kedelig… så kan man roligt tro om! Vi skal høre vore fjerne forfædres og -mødres mest intime hemmeligheder… og det bliver ikke kedeligt!

  3. Djævelskab og troldyngel – Vi præsenteres for de sære, mystiske og farlige væsner, middelalderen bildte sig ind lurede i nattemørket. Vi hilser på vampyrer, varulve, nisser, lygtemænd og drager – og opdager måske, at folk i middelalderen slet ikke var så dumme, selv om de troede på nogle virkelig mærkelige ting.