Skip to content

SKOV KIRSTEN fra Vendsyssel

SKOV KIRSTEN fra Vendsyssel

SKOV KIRSTEN fra Vendsyssel

Else Mathiassen, fortæller, skuespiller, foredragsholder, Højskolen Mors

Lone Kølle Martinsen, historiker og forskningschef religion og køn

Skov Kirsten (1827-1900) fra Vendsyssel. Danmarks første kvindelige lægprædikant.

Oplev en unik fortælling om den første kvinde, der imod alle ods tog ordet og prædikede i forsamlinger, der voksede og voksede. Denne utrolige historie er blevet genoplivet af 2 passionerede kvinder: forskningschef Lone Kølle Martinsen og fortæller og skuespiller Else Mathiassen.

Skov Kirsten blev født i fattige kår i Vendsyssel, men hun lod sig ikke begrænse af sin barske opvækst. Hun havde et kald og hendes ord havde en magisk tiltrækningskraft lige fra den` aften hun fandt sig selv prædike overfor en uventet stor forsamling.

Fra de små bondehjem i Vendsyssel til de bonede gulve i København, blev hun med tiden hørt og respekteret. Den passionerede Grundtvigianer mødte Grundtvig og blev nær ven af Grundtvigs 3. kone Asta.

 Fortæller og skuespiller Else Mathiassen lægger krop og stemme til Kirsten historie og virke. Lone Kølle Martinsen, som er en anerkendt forskningschef indenfor bl.a. religion og køn, kom på sporet af de glemte kvinder på Grundtvigs tid. Sammen skaber de et unikt samarbejde hvor Lone deler sin enorme viden, som Else levendegør alias Skov Kirsten.

 

Arrangeret i samarbejde med Vendsyssel Teater