Skip to content
Kulturhøjskolen

Kulturhøjskolen

Kulturhøjskolen

Kulturhøjskolen logo - klaverspil - morgensang - foredrag - kaffe

FOF’s slogan er ”KLOGERE, SUNDERE OG GLADERE”, og det er præcis det, som Kulturhøjskolen handler om. Vi mødes over 6 meget spændende foredrag startende i september 2024 og med afslutning i marts 2025. Vi starter altid med morgensang akkompagneret af en pianist, og ”Den Gamle Højskole” - alias Esbjerg Park - sørger for, at vi kan købe en kop kaffe eller te. Så lytter vi til foredraget, og når foredraget er slut, er der mulighed for en debat om dagens emne.

Henrik Vej Kastrupsen, forstander FOF:
”Det kan godt være, at Kulturhøjskolen ikke er en højskole i traditionel forstand, men i mangel af bedre, så synes vi det er godt bud på at drysse lidt højskoleånd ned over Esbjerg. Og hvad er mere oplagt end at bruge Den Gamle Højskole. Vi starter naturligvis hver formiddag med sang og klaverspil og med de foredragsholdere, der besøger os i sæsonen 2024/25, så går vi virkeligt oplyste hjem”.

Peter Ried, formand Ældre Sagen Esbjerg:

”Vi er rigtig glade for, at vi sammen med FOF har været med til at sætte holdet til Kulturhøjskolens første år i Esbjerg. De 6 foredragsholdere leverer i den grad op til Grundtvigs ide om at give almindelige mennesker indsigt i forhold, der sætter dem i stand til at deltage i samfundslivet. Vi glæder os til den første sæson og håber, at mange vil bakke op”.

Kulturhøjskolen Esbjerg åbnes officielt af formanden for kultur- og fritidsudvalget Jakob Lose onsdag den 25. september kl. 10.00. Prisen for hele forløbet er kr. 950, som betales ved tilmelding. Du har mulighed for at dele betalingen i to. Kontakt kursuskoordinator Lone Rasmussen på telefon 75123805. Kaffe og te kan købes på Esbjerg Park.

 

 

Kulturhøjskolen logoDialogkaffe

Foredrag med Özlem Cekic

Kulturhøjskolen 2024 i Esbjerg | 6 FOREDRAG | FOF Vest | Özlem Cekic

Özlem Cekic har i dag lagt politik på hylden, men hun er stadig et politisk menneske, som brænder for at bygge broer mellem befolkningsgrupper, skabe flere mønsterbrydere og diversitet. Özlem er en aktiv debattør, der med sine synspunkter om dialog og brobygning mellem mennesker på tværs af kulturelle, sociale og meningsforskelle er med til at sætte dagsordenen i den offentlige debat.

Onsdag den 25. september kl. 10.00-12.00

 


 

Det danske sundhedsvæsen gennem 50 år

Foredrag med Bent Hansen

Kulturhøjskolen 2024 i Esbjerg | 6 FOREDRAG | FOF Vest | Det danske sundhedsvæsen gennem 50 år - Bent Hansen

Den tidligere formand for de danske regioner Bent Hansen tager os med helt ind i kernen af det danske sundhedsvæsen. Hvorfor er sundhedsvæsenet
hele tiden under forandring? Hvilken betydning har det haft for patienterne/borgerne? Har Syd- og Sønderjylland fået et bedre sundhedsvæsen? Vil flere penge til sundhedsvæsnet hjælpe, eller skal der noget andet til? Disse spørgsmål vil Bent Hansen give os svar på.

Onsdag den 23. oktober 2024 kl. 10.00-12.00

 

 


 

Bare kald mig chef

Foredrag med general Lollesgaard

Kulturhøjskolen 2024 i Esbjerg | 6 FOREDRAG | FOF Vest | Bare kald mig chef med general Lollesgaard

Han er en af de danskere, der har været mest involveret i Vestens krige de seneste fire årtier. I Bosnien, Afghanistan, Mali, Yemen og senest i Irak, hvor han var chef for Nato Mission Iraq. Nu fortæller Michael Lollesgaard om en dramatisk karriere med storpolitik, vejsidebomber og døde soldater. En status over indsatsen – og håbet – efter 43 år i forsvaret. Han er general, men har altid sagt til soldaterne: ”Bare kald mig chef”.

Onsdag den 20. november 2024 kl. 10.00-12.00

 


 

En uge i økonomiministeriet

Foredrag med Stephanie Lose

Kulturhøjskolen 2024 i Esbjerg | 6 FOREDRAG | FOF Vest | Stephanie Lose

Vi får besøg af økonomiminister Stephanie Lose, som de fleste her i Esbjerg kender. Stephanie vil give os et indblik i arbejdet som økonomiminister. Hvordan ser en typisk uge ud, og hvad er egentligt økonomiministerens opgave? Mange har nok svært ved at skelne mellem finansministeriet og økonomiministeriet – det er jo noget med penge begge steder. Hvordan fungerer samarbejdet med de øvrige ministre, og hvordan koordineres indsatserne i regeringen? Selvom Stephanie endnu ikke er medlem af folketinget, så vil hun forklare, hvordan folketinget virker, herunder ministeriets samspil med folketinget. Vi får også en indsigt i, hvordan man egentligt får en hverdag til at fungere – med arbejde i København og familien i Esbjerg. 

Mandag den 27. januar 2025 kl. 10.00-12.00

 


 

Et musikalsk foredrag

Lasse og Matilde

 

Kulturhøjskolen Lasse og Matilde

I en urolig verden er der brug for at mødes, at være sammen om de budskaber, der bringer fred i sjælen; et smil, latter og eftertænksomhed. Stemningsfulde melodier, meningsfyldte tekster og gode historier og anekdoter er Lasse & Mathildes varemærke og garanti for nogle hyggelige timer med indhold.

Lasse & Mathilde er blevet ikoner og har været der for publikum siden 1975 i alle mulige sammenhænge. Fra store festivaler til små klubber og foreninger, opvarmning for Bob Dylan / Santana i Parken,  Gi’ en hånd til Afrika samme sted og ikke mindst Midtfyns Festival, som de var med til at starte. Inspirationer fra New Orleans, Daniel Lanois Kingsway Studio og samarbejdet med de bedste musikere i Danmark, har skabt den helt unikke stil, der kendetegner duoen med det fynske ophav.

Vi er glade for, at Lasse og Mathilde har sagt ja til at underholde på Kulturhøjskolen i Esbjerg og ser frem til nogle hyggelige timer på Den Gamle Højskole.

Onsdag den 19. februar 2025 kl. 10.00-12.00

 


 

Kirke, kultur, kamp og kærlighed.

Foredrag med Bertel Haarder

Kulturhøjskolen 2024 i Esbjerg | 6 FOREDRAG | FOF Vest | Bertel Haarder | Kirke, kultur, kamp og kærlighed

Bertel Haarder besøger Kulturhøjskolen i Esbjerg, hvor han holder foredraget ”Om kultur, kirke, højskole og Grundtvig”. Vi skal høre om højskole-Danmark, forenings-Danmark og frivillig-Danmark og om folkeoplysningens betydning i en tid med kunstig intelligens og nye muligheder for manipulation. Bertel Haarder taler ud fra mange års erfaring som højskolemand og kirke-, kultur- og undervisningsminister. 

Onsdag den 19. marts 2025 kl. 10.00-12.00

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og hold dig opdateret

Ældre Sagen