Skip to content
Keramikkursus - formgiv, leg og drej - aften hos FOF Vest

Keramikkursus - formgiv, leg og drej - aften

Keramikkursus - formgiv, leg og drej - aften

Få fingrene i leret.

Vores hænder har i årtusinder formgivet ler og det ligger helt naturligt i fingrene. At arbejde med ler er som at finde tilbage til sine rødder. Du vil opdage, at dine fingre kender leret og hurtigt kan formgive enkle modeller. Så kom og deltag på et keramikkursus, hvor der formgives, leges og drejes - kom og få fingrene i leret. 

Kursus foregår i Leymus, der er et hyggeligt værk- og værested ved Blåbjerg Plantage. Her er te og kaffe på kanden og brændeovnen buldrer i baggrunden, imens du fordyber dig og vi sammen lærer, hvad leret kan. Og ler kan virkeligt noget! Et rent stykke natur med magiske kræfter: Du kan med ler skabe alt fra skulpturer, til kopper, skåle og fliser. 
Over 8 afetner bliver du introduceret for de forskellige grundteknikker i arbejdet med ler. Således får du mulighed for og hjælp til at udfolde din kreativitet! Få en lerklump i hånden og oplev, hvorledes hænderne løsner op og begynder at lege – lad leret tale til dine sanser, træd ind i lertøjets bløde 3-dimentionelle verden for nogle timer om ugen. Også som nybegynder kan du sagtens skabe smukke, sjove og brugbare værker. 

Vi skal sammen prøve at formgive og lave små skulpturer i blå- eller stentøjsler. Du lærer at arbejde med pladeteknikken, der hurtigt giver flotte, brugbare resultater som fx vaser og skåle. Pølseteknikken er en vigtig teknik, og du vil helt sikker elske den, glem de skæve askebægre fra din skoletid: Leymus værkstedet har en praktisk ”pølsemaskine”, så du hurtigt kan pølse op til både kopper, skåle og skulpturer. 
Ikke mindst skal du prøve at dreje i ler! Du skal dertil lære at ælte leret rigtigt, centrere din kløs (klump ler) på pladen og så dreje dine første mindre værker. Det kan være kopper, lysestager eller skålen til fredagssnoller. Leymus har 5 drejemaskiner, holdet deles derfor op til introduktionen, men derefter står maskinerne til fri afbenyttelse. 
Hele den spændende proces fra æltning til det færdigt glaserede produkt følger du selvfølgeligt løbende med i, så du har mulighed for at lære de vigtigste ting om begitning, brænding og brug af færdige glasurer.  

De første mødegange skal vi have styr på teknikkerne. Dertil får du små sjove og hyggelige opgaver. Derefter kan du gå i gang med det, du har lyst til og brænder for. Vi hjælper naturligvis hinanden med at få pakket væk og ryddet op i slutningen af timen.

Jeg blev i 2010 uddannet som billedkunstlærer og arbejder til dagligt som underviser i mit kreative værksted, hvor især drejekurser er en del af min dagligdag.
Kurset har jeg primært planlagt til dig, der er nybegynder eller har en smule erfaring i at arbejde med ler. Men har du allerede erfaring i leret og medbringer du egne ideer, så er der naturligvis også plads til det efterhånden, som grundforløbet skrider frem. Har du deltaget i kurset før, kan du naturligvis også deltage, og nyde samværet og hyggen omkring det at formgive i naturens materialer.

Kort og praktisk:

Mødested: Leymus kreative værksted, Houstrupvej 30, Houstrup, 6830 Nr. Nebel. P-plads direkte ved værkstedet.
Datoer: 17/1, 24/1, 31/1, 7/2, 21/2, 28/2, 14/3 og 21/3.
Tag tøj på, der gerne må blive beskidt, især når vi skal dreje. Gerne lag på lag.
Der er te og kaffe på kanden.

Jeg glæder mig til at se dig til nogle kreative, lærerige, måske lidt mudrede – men helt sikkert hyggelige timer med fingrene i leret.

Hvis du har spørgsmål eller lignende angående holdet, må du meget gerne kontakte mig via mine kontaktoplysninger her på holdsiden eller gennem kontorets e-mail: tilmelding@fof-vest.dk.