Skip to content
Portrættegning - begyndere - weekendkursus - FOF Vest

Portrættegning - begyndere - weekendkursus

Portrættegning - begyndere - weekendkursus

Vil du gerne blive bedre til at tegne ansigter? Portrættegning er en evigt populær kunstform, du kan udvikle på, hele livet. Det kræver bare et tegneredskab og noget at tegne på.

På dette weekendkursus tager vi udgangspunkt i det helt basale: ansigtets anatomi, afstande, proportioner, huskeregler og linjer. Vi ser på billeder, tegner efter og bliver fortrolige med teorien. Efterfølgende går vi i dybden med lys/skygge, flader, forskellige tegneteknikker og undersøger i frihåndstegning den personlige streg.

Vi kommer til at arbejde med skitsen som redskab til at få hul på et motiv, ligesom vi laver længere studier og fordyber os i motivets detaljer. Der vil være øvelser, hvor vi tegner både hinanden og os selv - og når kurset er slut, vil du være i gang med en udvikling af dine personlige færdigheder som tegner.
Der vil primært være fokus på blyantstegning. Her vil du bl.a. lære om valg af papir og blyant ud fra tykkelse og hårdhed. Du vil også lære viskelæderets mange muligheder at kende, ligesom du vil få en lille indføring i hvordan man bedst spidser sine blyanter.

Der er plads til 13 deltagere på holdet og kurset henvender sig til begyndere, men også den mere øvede tegner kan deltage.

Medbring blyanter i forskellige hårdheder, papir og evt. en hobbykniv, knetgummi samt filtstubbe. Det vil også være muligt at låne af underviseren.