COVID-19 – INFORMATION TIL KURSISTER

 

 

Opdatering d 23. marts 2021


Covid-19 retningslinjer

Som følge af Regeringens seneste udmeldinger forlænges lukkeperioden frem til den 21. maj 2021. Du skal ikke møde op til almen undervisning og kurser i perioden frem til den 21. maj. Udendørs hold må dog gerne afholdes.

Åben for deltagelse på udendørs hold, urteture og online hold

Hos FOF Sønderborg følger vi Sundhedsmyndighedernes anvisninger og retningslinjer for kulturlivet i forbindelse med afholdelse af kurser, foredrag og øvrige arrangementer. På nuværende tidspunkt er forsamlingsforbuddet på 50 personer for udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi. Det er derfor muligt at deltage på udendørs hold samt urtetur uden forevisning af Coronapas. Vores undervisere gør alt for at sikre god og sikker undervisning i trygge rammer og med god afstand. Vi opfordrer til, at du selv medbringer håndsprit til eget forbrug samt mundbind, når dette er muligt.

Du kan læse mere om regler for brug af mundbind på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. 

Er du testet positiv?

Hvis du bliver testet positiv for COVID-19 efter at have deltaget på ét af vores kurser, bedes du ringe til kontoret og give besked. 

Vi gør alt, hvad vi kan for at holde dig opdateret

Vi gør vores bedste for at holde dig opdateret via e-mail, når der kommer nye udmeldinger og retningslinjer i forbindelse med Covid-19. Er du tilmeldt ét af vores hold, hører du fra os, når der er relevante ændringer i forhold til datoer, aflysninger, ændringer m.m.


TAK for din opbakning
Vi er meget taknemlige for den opbakning, forståelse og tålmodighed, vi fortsat møder under disse særlige omstændigheder. Vi beder fortsat om, at du følger Sundhedsmyndighedernes generelle råd om forebyggelse af smitte. Sådan passer vi bedst på hinanden. Hold afstand, vask hænder ofte, host i dit ærme, begræns fysisk kontakt og bliv hjemme, hvis du er syg.

 

Opdatering d. 16. december 2020

Fra onsdag d. 16. december kl. 16 sætter vi alle aktiviteter i bero og holder tidlig juleferie. Forhåbentlig kan vi starte op som planlagt fra mandag d. 4. januar 2021. Dog under de skærpede retningslinjer som indtil videre er forlænget til søndag d. 28. februar.

Kursister på hold der er direkte påvirket af de skærpede retningslinjer er allerede eller vil hurtigst muligt blive kontaktet direkte. I forhold til tilbagebetalinger har FOF-Sønderborgs bestyrelse fastsat en minimumsgrænse på 200 kr. Beløb herunder tilbagebetales ikke.  

Opdatering d. 27. oktober 2020 

Aftenskoleaktiviteterne fortsætter 
I fredags præsenterede statsministeren og myndighederne en række nye restriktioner omkring COVID-19. Nogle af dem vil også påvirke aktiviteterne i aftenskolen – det kan du læse mere om nedenfor. 

Statsministeren har fastslået, at det er vigtigt, at vi som samfund fastholder aktiviteter i kultur-og fritidslivet.

Det betyder også, at aftenskolerne kan fortsætte langt hovedparten af sine aktiviteter – om end der er kommet nye krav, som både FOF og vores kursister skal leve op til. Vigtigst for aftenskolerne er, at forsamlingsforbuddet sænkes til 10 personer fra mandag den 26. oktober. Dette nye forsamlingsforbud gælder frem til og med den 22. november.

Foredrag, sprog, kor og studiekredse fortsætter
Der er dog undtagelser for forsamlingsforbuddet på 10, idet stillesiddende aftenskoleundervisning kan gennemføres under de retningslinjer, som gælder foredrag, hvor forsamlingsforbuddet fortsat er 500 personer. Det betyder, at rigtig mange af FOF’s aktiviteter, herunder sproghold og studiekredse, fortsætter som hidtil med god afstand, håndsprit osv. – dog nu med ansigtet i samme retning.

Nye krav til bevægelseshold, madhold, kreative hold o.l.
For øvrige hold gælder det nye krav om maksimalt 10 deltagere inkl. underviser. Så her kan det blive nødvendigt at dele hold op eller på anden måde sikre, at vi lever op til de nye krav. Vi arbejder på at finde løsninger for alle hold, der allerede er i gang, og der startes ikke nye hold op med mere end 9 deltagere.

Mundbind eller visir
Fra på torsdag den 29. oktober skal der bæres mundbind eller visir i aftenskolen. Ligesom på restauranter er det derfor et krav, at du bærer mundbind, når du ankommer. Mundbindet kan tages af, så snart du sidder ned, men husk at tage det på, når du bevæger dig rundt og efter endt undervisning.

Hvad betyder de nye retningslinjer for dig?
Er du tilmeldt et hold med over 9 kursister, har du forventeligt allerede hørt direkte fra din underviser. Hvis du mod forventning mangler information, er du velkommen til at kontakte din underviser eller ringe/skrive til kontoret.

Hvornår kan du få mere at vide?
Der er fortsat gang i en række forhandlinger med kulturministeren, der skal afklare og præcisere, hvordan de nye restriktioner konkret skal håndteres i aftenskolen. Får nogle af disse præciseringer indflydelse på din undervisning, hører du fra os igen. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Afstand, god hygiejne og minimal kontakt

Vi bestræber os på at minimere kontakten i vores lokaler. Medbring derfor dit eget udstyr – fx træningsudstyr, pensler o.l. Kræver kursets art alligevel, at du deler udstyr med andre (det kunne fx være et strygejern på et syhold), så vær ekstra opmærksom på at få sprittet af og vask dine hænder et par gange ekstra undervejs. 

Hvor det er nødvendigt i forhold til lokalernes størrelse, har vi desuden begrænset deltagerantallet på vores hold og til vores foredrag. Benyt dig derfor af muligheden for at melde dig til vores ventelister. Så kontakter vi dig, hvis der bliver mulighed for flere deltagere eller oprettelse af et ekstra hold.

Der vil så vidt muligt være opstillet sprit ved indgangen til alle vores undervisningssteder, så du kan spritte dine hænder, når du ankommer. Medbring også gerne selv håndsprit, så du kan spritte i løbet af undervisningen. Der vil desuden være synlig information om retningslinjer for bl.a. afstand og god håndhygiejne, så alle husker at tage de rette hensyn.

Tak, fordi du viser hensyn!

Når du deltager i vores aktiviteter, opfordrer vi dig til at passe på dig selv og andre ved at tage hensyn og udvise fornuftig adfærd.-

  • Hold 1 meters afstand – 2 meters afstand ved sangundervisning, udvalgt musikundervisning m.m.
  • Vask dine hænder ofte eller brug håndsprit
  • Host eller nys altid i dit ærme
  • Undgå fysisk kontakt som håndtryk og kram
  • Mind andre om at vise hensyn til dig

Vi beder dig også om at følge sundhedsmyndighedernes generelle retningslinjer og blive hjemme indtil 48 timer efter, du har oplevet symptomer som feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine og ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem er konstateret smittet med COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme indtil 48 timer efter, personen har haft symptomer.
Hvis du har været i udlandet, beder vi dig også om at følge myndighedernes til enhver tid gældende regler for eventuel selvisolation.

Særligt for bevægelseshold

Alle vores redskaber, yoga-/træningsmåtter, bolde, elastikker osv. er i den kommende tid låst væk. Du bedes derfor selv medbringe det udstyr, du har behov for, for at få mest muligt ud af din undervisning. Vi vil så vidt muligt vejlede dig inden holdstart, enten via vores hjemmeside, Facebook, mail eller direkte kontakt med din underviser.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til retningslinjerne eller kursusaktiviteterne, er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon i vores telefontid.
Læs mere om COVID-19 og de seneste opdateringer fra myndighederne på coronasmitte.dk.

Tak, fordi du viser hensyn!
Vi glæder os til at se dig til mange gode oplevelser og spændende aktiviteter!