COVID-19 – INFORMATION TIL KURSISTER

Opdatering 27. oktober 2020 

Aftenskoleaktiviteterne fortsætter 
I fredags præsenterede statsministeren og myndighederne en række nye restriktioner omkring COVID-19. Nogle af dem vil også påvirke aktiviteterne i aftenskolen – det kan du læse mere om nedenfor. 

Statsministeren har fastslået, at det er vigtigt, at vi som samfund fastholder aktiviteter i kultur-og fritidslivet.

Det betyder også, at aftenskolerne kan fortsætte langt hovedparten af sine aktiviteter – om end der er kommet nye krav, som både FOF og vores kursister skal leve op til. Vigtigst for aftenskolerne er, at forsamlingsforbuddet sænkes til 10 personer fra mandag den 26. oktober. Dette nye forsamlingsforbud gælder frem til og med den 22. november.

Foredrag, sprog, kor og studiekredse fortsætter
Der er dog undtagelser for forsamlingsforbuddet på 10, idet stillesiddende aftenskoleundervisning kan gennemføres under de retningslinjer, som gælder foredrag, hvor forsamlingsforbuddet fortsat er 500 personer. Det betyder, at rigtig mange af FOF’s aktiviteter, herunder sproghold og studiekredse, fortsætter som hidtil med god afstand, håndsprit osv. – dog nu med ansigtet i samme retning.

Nye krav til bevægelseshold, madhold, kreative hold o.l.
For øvrige hold gælder det nye krav om maksimalt 10 deltagere inkl. underviser. Så her kan det blive nødvendigt at dele hold op eller på anden måde sikre, at vi lever op til de nye krav. Vi arbejder på at finde løsninger for alle hold, der allerede er i gang, og der startes ikke nye hold op med mere end 9 deltagere.

Mundbind eller visir
Fra på torsdag den 29. oktober skal der bæres mundbind eller visir i aftenskolen. Ligesom på restauranter er det derfor et krav, at du bærer mundbind, når du ankommer. Mundbindet kan tages af, så snart du sidder ned, men husk at tage det på, når du bevæger dig rundt og efter endt undervisning.

Hvad betyder de nye retningslinjer for dig?
Er du tilmeldt et hold med over 9 kursister, har du forventeligt allerede hørt direkte fra din underviser. Hvis du mod forventning mangler information, er du velkommen til at kontakte din underviser eller ringe/skrive til kontoret.

Hvornår kan du få mere at vide?
Der er fortsat gang i en række forhandlinger med kulturministeren, der skal afklare og præcisere, hvordan de nye restriktioner konkret skal håndteres i aftenskolen. Får nogle af disse præciseringer indflydelse på din undervisning, hører du fra os igen. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Afstand, god hygiejne og minimal kontakt

Vi bestræber os på at minimere kontakten i vores lokaler. Medbring derfor dit eget udstyr – fx træningsudstyr, pensler o.l. Kræver kursets art alligevel, at du deler udstyr med andre (det kunne fx være et strygejern på et syhold), så vær ekstra opmærksom på at få sprittet af og vask dine hænder et par gange ekstra undervejs. 

Hvor det er nødvendigt i forhold til lokalernes størrelse, har vi desuden begrænset deltagerantallet på vores hold og til vores foredrag. Benyt dig derfor af muligheden for at melde dig til vores ventelister. Så kontakter vi dig, hvis der bliver mulighed for flere deltagere eller oprettelse af et ekstra hold.

Der vil så vidt muligt være opstillet sprit ved indgangen til alle vores undervisningssteder, så du kan spritte dine hænder, når du ankommer. Medbring også gerne selv håndsprit, så du kan spritte i løbet af undervisningen. Der vil desuden være synlig information om retningslinjer for bl.a. afstand og god håndhygiejne, så alle husker at tage de rette hensyn.

Tak, fordi du viser hensyn!

Når du deltager i vores aktiviteter, opfordrer vi dig til at passe på dig selv og andre ved at tage hensyn og udvise fornuftig adfærd.-

  • Hold 1 meters afstand – 2 meters afstand ved sangundervisning, udvalgt musikundervisning m.m.
  • Vask dine hænder ofte eller brug håndsprit
  • Host eller nys altid i dit ærme
  • Undgå fysisk kontakt som håndtryk og kram
  • Mind andre om at vise hensyn til dig

Vi beder dig også om at følge sundhedsmyndighedernes generelle retningslinjer og blive hjemme indtil 48 timer efter, du har oplevet symptomer som feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine og ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem er konstateret smittet med COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme indtil 48 timer efter, personen har haft symptomer.
Hvis du har været i udlandet, beder vi dig også om at følge myndighedernes til enhver tid gældende regler for eventuel selvisolation.

Særligt for bevægelseshold

Alle vores redskaber, yoga-/træningsmåtter, bolde, elastikker osv. er i den kommende tid låst væk. Du bedes derfor selv medbringe det udstyr, du har behov for, for at få mest muligt ud af din undervisning. Vi vil så vidt muligt vejlede dig inden holdstart, enten via vores hjemmeside, Facebook, mail eller direkte kontakt med din underviser.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til retningslinjerne eller kursusaktiviteterne, er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon i vores telefontid.
Læs mere om COVID-19 og de seneste opdateringer fra myndighederne på coronasmitte.dk.

Tak, fordi du viser hensyn!
Vi glæder os til at se dig til mange gode oplevelser og spændende aktiviteter!