Foredrag og debat

"Tirsdagscaféen" i Ringsted

Foredrag med Nadia Plesner hos FOF i Ringsted

Tirsdagscaféen i Sognegården 

Velkommen til 4 eftermiddage i Sognegården ved Sct. Bendts Kirke med inspirerende og spændende foredrag med en bred vifte af emner og personligheder.

Foredragsrækken består af 4 foredrag og prisen er 480 kr.
Pris for et enkelt foredrag 150 kr.

Simple Living – kamp og kunst fra en campingvogn
Hør en gribende skæbnefortælling om en ung kvinde, der rejser til udlandet med udsigt til drømmemanden og drømmestudiet, men havner i en fugtig campingvogn, invalideret og bedraget. En vinterdag skriver den unge kunstmaler sine drømme på en iskold køkkenlåge, og seks år senere står hun på FNs bonede gulve som fortaler for kunstnerisk ytringsfrihed. 
Nadia Plesner, kunstmaler
Tirs. 09.02.21 kl. 14.00

Det er en alvorlig sag at være sjov
Bente Eskesen er uddannet skuespiller fra Århus Teaters skuespillerskole og var medlem af teatrets ensemble i 10 år, hvorefter hun slog sine folder på scener som Folketeatret, Det Ny Teater og Det Kgl. Teater. I 2007 startede hun og kollegaen Brian Kristensen Dragsholmrevyen i den smukke gamle lade på Dragsholm Slot. Hør det humoristiske foredrag om det sjove og hårde arbejde med revyer.
Bente Eskesen, skuespiller og revyinstruktør
Tirs. 23.02.21 kl. 14.00

Når lavinen rammer
Den 12. juli 2012 blev 25 bjergbestigere ramt af en dødelig lavine på Vesteuropas højeste bjerg, Mont Blanc i Frankrig. Thomas Dybro var en af de to overlevende danskere. Hør hans bevægende historie leveret med humor, og bliv inspireret af hans evne til at bruge selv den værste oplevelse som en måde at skabe mening og værdi i tilværelsen. Foredraget giver syv konkrete råd til at øge din trivsel og komme styrket ud af kriser.  
Thomas Dybro, coach og foredragsholder
Tirs. 09.03.21 kl. 14.00

Scavenius
Erik Scavenius blev anset for at være arkitekten bag samarbejdspolitikken under den tyske besættelse af Danmark. Landet blev forskånet for krig, men det ramte dybt og smerteligt i den danske folkesjæl, at vi ikke gjorde modstand. Samarbejdspolitikken skulle kaste en dyster skygge over dansk politik i mange år frem. Hør historien om den drevne diplomat og politiker, der med sin stil og fremtoning var foragtet i sin samtid.
Lars Ringholm, forfatter
Tirs. 23.03.21 kl. 14.00