Skip to content
Ungt par til Fødselsforberedelse - Ve-træning hos FOF Aarhus ved underviser Dorte Wahlberg.

Fødselsforberedelse - hvad skal jeg vælge?


Fødselsforberedelse - hvad skal jeg vælge?


Du skal snart føde og får sikkert at vide, at fødselsforberedelse er godt – men hvilken form skal du vælge?


Hos FOF Aarhus har vi gode erfaringer med en lavpraktisk måde at forberede dig til fødslen på. Der er både lange og korte forløb.

Alle vores forløb har fokus på træning af teknikker til fødslen og er på den måde praktiske kurser. De forbereder på en enkel og ligetil måde dig, din krop og eventuelt også din fødselshjælper, så du/I ved, hvad du/I skal gøre før og under fødslen.


 

Hvornår skal man starte til fødselsforberedelse?


Ofte får vi spørgsmål til, hvornår det er et godt tidspunkt at begynde sin fødselsforberedelse hos FOF Aarhus. Som udgangspunkt anbefaler vi uge 26-36, men det er forskelligt fra kvinde til kvinde, hvad der passer bedst.


Det vigtigste for en gravid kvinde (og ofte også for ledsager) er at føle, at man har gjort sig umage op til fødslen. Dette indebærer, at du/I ikke blot ved noget om fødsler i teorien, men også har afprøvet teknikker til fødslen i praksis. Hvis du/I er nervøse eller urolige i forhold til fødslen, kan det være en idé at starte i god tid. Så er der god tid til at øve vejrtrækningsteknikker i ro og mag derhjemme, så de kan give støtte og tryghed til slut i graviditeten.

Måske føler du ikke nogen stor uro i starten af graviditeten, men får større behov for og interesse i fødselsforberedelse, når du nærmer dig fødslen. For dig og din ledsager kan et forløb tættere på terminsdato derfor være mere oplagt.


Har du spørgsmål, så kontakt os


Hvis du er i tvivl om, hvornår forberedelse vil være godt for dig, er du velkommen til at få vejledning af FOF Aarhus’ undervisere.
Har du behov for yderligere vejledning, kan du kontakte FOF Aarhus på tlf. 8612 2955.


Tre forskellige tilbud om fødselsforberedelse hos FOF Aarhus


Herunder kan du orienterer dig om de forskellige fødselsforberedelseshold vi udbyder i FOF Aarhus og blive klogere på, hvilket hold der passer bedst til dig og din forberedelse til fødslen.


Ungt par til fødselsforberedelse - ve-træning (kvindehold) i FOF Aarhus hos underviser Dorte WahlbergKvindehold 

Dette kursus er for kvinder, der ønsker fødselsforberedelse for sig selv, og hvor ledsager kan deltage en enkelt gang. Du kan både være første- og flergangsfødende. Som solo-mor er dette hold oplagt, og det fungerer godt at medbringe din fødselsledsager (eksempelvis din veninde eller din mor) på lige fod med parrene.

Til alle undervisningsgangene træner vi forskellige former for vejrtrækning, arbejdsstillinger, afspænding og visualisering. Kurset strækker sig over flere undervisningsgange, hvilket gør, at du får grundig praktisk øvelse i teknikkerne, så de bliver lette at anvende og kommer mere automatisk til dig under din fødsel. (4 mødegange).
 


 


 Ungt par til fødselsforberedelse - ve-træning i FOF Aarhus hos underviser Dorte WahlbergParhold 

Kurset er for par, der ønsker et fælles fokus og en fælles træning som optakt til fødslen. Du kan både være første- og flergangsfødende. Det er et praktisk kursus, som er orienteret mod, at I som par får en grunding information og træning. På denne måde kender begge deltagere til betydningen af vejrtrækning, afspænding, visualisering og massage, når I kommer til fødslen.

Dette hold har ekstra fokus på, hvordan partneren kan hjælpe til under fødslen. Kurset strækker sig over flere undervisningsgange, hvilket gør, at I får grundig praktisk øvelse i teknikkerne, så de bliver lette at anvende og kommer mere automatisk til jer under fødslen. (4 mødegange).


 


 

Ungt par til fødselsforberedelse - ve-træning i FOF Aarhus hos underviser Dorte WahlbergVe-træning 

Dette hold er for kvinder med og uden ledsager, der ønsker en kort og effektiv fødselsforberedelse. Du kan både være første- og flergangsfødende. De fleste deltager med en ledsager og det er også vores anbefaling. Hvis det ikke er muligt at medbringe en ledsager, hjælper underviseren til med at få afprøvet massage- og vejrtrækningsteknikkerne.

På dette korte kursus træner vi forskellige former for vejrtrækning, arbejdsstillinger, afspænding, visualisering og massage. Den fødende er i fokus, samtidig med at ledsagers rolle og arbejdsopgaver under fødslen gennemgås. (1 mødegang).


 


 


 


Kom i form til fødslen – træn med FOF Aarhus


Når du træner under graviditeten, reducerer du ikke kun graviditetsgener, men du sikrer også, at din krop er forberedt til en fødsel. Vi tilbyder motion og yoga for gravide i Aarhus, hvor vi fokuserer på holdning, vejrtrækning, bækkenbund samt mave og ryg.
Der er absolut ingen grund til at afholde sig fra motion under graviditeten. Fast træning kan være medvirkende til en nemmere graviditet og en mindre kompliceret fødsel. Eksempelvis kan træning for gravide reducere graviditetsgener såsom muskel-, mave- og ledsmerter.


Yoga og pilates for gravide hos FOF Aarhus ved underviser Mette Axel Petersen.Til yoga og pilates for gravide tilpasser vi øvelserne til din gravide krop, og du får redskaber til at støtte din krops øgede tyngde og din mobilitet under fødslen.


gravid i form-holdene får du pulstræning, bækkenbundstræning og styrketræning, som holder din krop fit for fight under din graviditet. Vi arbejder desuden med udstrækning og vejrtrækning som en del af vores helhedsorienterede undervisning.


Til svømning for gravide får din gravide krop stor bevægelsesfrihed i træningen, samtidig med at vandmodstanden aktiverer kroppens muskulatur på en blid og skånsom måde.