Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Theresa er igang med at sautere savojkål i sit køkken

Theresa Nguyens chicken rice

Chicken rice

Vil du lave et autentisk, vietnamesisk måltid helt selv? Giv dig i kast med denne lækre opskrift på chicken rice. Opskriften er Theresa Nguyens, som underviser på kurset Vietnamesiske hverdagsretter. Du kan læse mere om retten og om Theresa og hendes forhold til mad i denne artikel.

Tilberedningstid: cirka 90-150 minutter (det afhænger af, hvor langsomt du tilbereder kyllingen – jo langsommere jo bedre).

Ingredienser

En majskylling eller en høne
Grøntsager til kyllingefond – f.eks. løg, gulerødder og korianderstilke
Vand

Jasminris

Savojkål og/eller pak choy
Broccoli
Østershatte
Shiitake svampe

Ingefær
Citronblade
Hvidløg
Solsikkeolie

Soya
Sød soya
Sesamolie
Chili

Sådan tilberedes retten

Begynd med at putte kylling og grøntsager til fond i en gryde og dæk halvt med vand. Dampkog ved lav varme i en times tid. Efterfølgende kan kyllingen stilles i ovnen ved 100-120 grader i 10-15 minutter for at få fastere skind.

Gå dernæst i gang med risene. Hæld den ønskede mængde ris i en gryde. Skyld dem to gange i gryden, hvor du masserer risene let. Hæld skyldevandet fra og dæk risene med kyllingefond (kogevandet fra kyllingen) så afstanden fra risenes overfalde til fondens overflade svarer til cirka et halvt pegefingerled. Kog risene langsomt på lav varme under låg i cirka 25 minutter. Sluk for varmen og lad risene åbne sig i dampen i yderligere 15 minutter.

Gå i gang med grøntsagerne, mens risene åbner sig. Skyld savojkål, broccoli, østershatte og shiitake svampe. Skær stilkene af savojkålen og snit bladene samt broccoli i passende stykker. Blanchér de rensede grøntsager og svampe i kyllingefonden.

Så er det tid til at tilberede toppings. Du skal bruge ingefær, citronblade, hvidløg og solsikkeolie. Citronbladene snittes i fine strimler og bruges som topping på kyllingen. Hvidløgsfed skæres i tynde skiver eller små stykker, og friteres i solsikkeolie til de er gyldne. De bruges som topping på risene. Ingefær syltes i sukker, salt og lagereddike fortyndet i lidt vand – lad det ligge i lagen i mindst 30 minutter.

Til dip skal du bruge soya, sød soya, sesamolie og chili. Bland de to slags soya i en skål med sesamolie. Blandingsforholdet er efter smag og behag, men en vietnamesisk version er typisk mindre sød. Klip eventuelt frisk chili i.

Servér elementerne i skåle og på fade eller anret på en tallerken.

Velbekomme.

billede af retten chicken rice