Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 13. december.

Dyrk din kreative proces hos FOF København

Et kunstnerisk fællesskab

Et kunstnerisk fællesskab

Vi inviterer kreative voksne, uanset alder og baggrund, til at være en del af det kunstneriske fællesskab. Over otte efterårsaftener går vi ind i den skabende proces og starter en åben samtale om, hvilken rolle kunsten indtager i vores liv og i samfundet. Kurset afsluttes med en fælles gruppeudstilling, skabt og kurateret af hele holdet.

Kursets fokus er både det kunstneriske arbejde, vi selv skaber, og også andre kunstneres værker og større samfundstematikker som påvirker kunsten. Vi vil fokusere på de forskellige dele af en proces, når et værk og en udstilling bliver til: research, idé, udvælgelse, sammensætning af materialer, bearbejdelse, kontekst, arbejdsmetoder, kuratering, formidling mm.

Vi vil lave øvelser, materiale-studier, opsætte dogmer, tage på inspirationsture og arbejde i værkstedsrummet. Vi vil også lave kritik-grupper, en-til-en vejledning og fælles diskussioner.

Derudover vil en gruppe af kunstnere deltage som gæster i fællesskabet. De vil fortælle om deres arbejdsproces og spare med os om de værker, der er ved at blive til på kurset. Gennem kurset arbejder vi sammen om at løse en konkret opgave: En gruppeudstilling, der åbner ved kursets afslutning.

Kurset er for dig, der har lyst til at udforske og udfordre egen og andres kunst og proces. Vi ønsker at skabe et åbent fællesskab, hvor vi inden for kursets struktur samskaber en kunstnerisk proces og dialog. Der er ingen krav om tidligere erfaring med kunstnerisk arbejde.

Værd at vide

Kurset afholdes af billedkunstneren Emma Sofie Rosendal og Mia Carl, uddannet fra Kunstakademiet i Bergen, Institut for Samtidskunst i 2021.

Basismaterialer er inkluderet i kursusprisen. Yderligere indkøb af materialer aftales individuelt på kurset.

Gæsteundervisere

Nicolai Risbjerg

Nicolai arbejder primært med performance og skulptur og bruger bl.a. readymades, voks, træ, aluminium og metal til at skabe energiske værker om identitet, nostalgi, barndom og queerness

Nicolai blev i 2020 bachelor i kunst fra akademiet i Bergen.

Instagram: nicolai_risbjerg

Christine Due

Christine skaber konceptuelle skulpturer, videoinstallationer og fotografier med udgangspunkt i balanceforhold mellem menneskelige mønstre og erfaringer. Ved siden af sin kunstneriske praksis, kuratorer og arrangere Christine udstillinger og forsøger altid at tage del i at skabe mere kunst og flere fællesskaber.

Christine Due har en bachelor i kunst og er ved at færdiggøre sit speciale i Moderne kultur ved Københavns Universitet.

Instagram: christinedue_

Clara Mosconi

Clara skaber tekst og publikationer ved siden af hende installationer hvor både lyd, tekst og skulpturelle elementer mødes i en poetisk sammensmeltning. Værkerne udspringer ofte fra en forskning i stemme og sprog.

Clara er lige nu i gang med sin Master ved Malmø Kunstakademi.

Instagram: claramosconi

Simon Sebastian

Simon Sebastian skaber sine skulpturer, collager og malerier med stor energi, og bruger særligt materialer han finder og genbruger fra byrummet. Han har desuden lavet flere store installationer i kollektiver i det offentlige rum.

Simon Sebastian er uddannet fra Bergen og Paris.

Instagram: simonsebastianstudio

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser