Skip to content
Malekursus, FOF København

Hvordan får man farver til at gløde og stråle?

Hvordan får man farver til at gløde og stråle?

Måske har du prøvet, at et enkelt maleri har tiltrukket din opmærksom på et kunstmuseum eller lignende sted? Måske var det en komponent eller en genstand i maleriet, som fremstod med en unik udstråling, der overvældende dig?

Rembrandt malede realistiske, skinnende guldgenstande, Oluf Høst var kendt for sine malerier af ildebrænde og Turner malede solnedgange, hvor beskueren kunne føle sig blændet af solens intensitet. Hvordan har disse malere formået at skabe de intense gløde og stråler? Svaret kan dette kursus give dig svar på, hvor vi dykker ned i teorien og praksissen med fokus på kontraster. 

Hvad har kurset særligt fokus på?

Vi kommer på kurset til at arbejde med forskellige former for kontraster. Der findes en vifte af forskellige kontrast-forhold, som du lærer om i teori og praksis på dette kursus. Farver præger hinandens egenskaber, og derfor er de ikke stabile og entydige.

Vi skal bl.a. arbejde med:

  • Rene vs. brækkede farver
  • Varme vs. kolde farver
  • Lyse vs. mørke farve
  • Hvordan styrer du farverne på dit maleri ved anvendelse af en bestemt kontrast-form? 
  • Hvordan kan man drage fordel af at anvende flere forskellige kontrast-former samtidig?
  • Hvordan tildeles kompositionens enkelte elementer som hoved- og biroller, så det ene element nedtones, og det andet forstærkes?

De forskellige redskaber, som du tilegner dig på kurset, kan du bruge til at udtrykke dig mere bevidst og præcist i din kunst. Det er uafhængigt af, om du vil male naturalistisk eller abstrakt.

Værd at vide

Du kan frit vælge mellem at male med akryl- eller med akvarelfarve. For yderligere information er du velkommen til at kontakte underviser.

Kreative kurser – keramik og meget mere

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser