Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 22. juni (bemærk ny dato).

Lær hebrarisk hos FOF København

Bibelhebraisk

Bibelhebraisk

Interesserer du dig for Mellemøstens kultur, sprog og historie, skal du lære bibelhebraisk, for sproget er den direkte adgang til at forstå jødedommens historie og dens betydning for kristendommen.

Det primære fokus på kurset er opnå evnen til at læse hebraisk tekst, og en stor del af tiden vil vi således bruge på at ”knække” læsekoden. Udover oplæsning vil vi have fokus på oversættelse af uddrag fra »Det Gamle Testamente« og introduktion til den grammatik, som vi møder i teksterne.

Kurset er målrettet teologistuderende og andre, der er interesseret i læse og forstå »Det Gamle Testamente« på originalsproget. Vi læser alene uddrag fra »Det Gamle Testamente«, der også indgår i pensum på teologi på Københavns Universitetet.

På holdet får vi også besøg af en dansk jøde, der vil give et indblik i, hvordan den religiøse praksis udfolder sig i dag.

Værd at vide

Det anbefales at bruge omkring 15-20 min. til forberedelse til hver undervisningsgang.

Materialerne vil være kompendium udleveret af underviseren.

SPROG

Se alle aktuelle kurser