Skip to content

FOF København fusionerer med FOF Nordsjælland

21. december 2023

Bernadette Follmann, direktør, FOF København

Den 1. januar 2024 fusionerer aftenskolerne FOF København og FOF Nordsjælland for sammen at kunne tilbyde endnu mere og bedre folkeoplysning i Nordsjælland og hovedstadsområdet.

Med sammenlægningen forenes det bedste fra de to aftenskoler med ambitionen om at blive en endnu mere relevant og stærk udbyder af folkeoplysning i de i alt 16 kommuner, som den nye afdeling kommer til at dække – lige fra Tårnby på Amager til Helsingør i Nordsjælland.

Bernadette Follmann, nuværende skoleleder i FOF Nordsjælland, bliver direktør for den nye, samlede forening, som kommer til at hedde FOF København og Nordsjælland. Hun udtaler:

”Fusionen har til formål at styrke FOFs muligheder for at tilbyde god og tidssvarende folkeoplysning til alle, men også imødekomme nye tendenser, skabe grobund for flere samarbejder og styrke det lokale engagement. Vi slår vores kræfter sammen nu, så vi fremover kan udbyde endnu flere og bedre kurser, foredrag og ture til gavn for alle.”

Flere muskler og et udvidet kursusudbud

Både FOF København og FOF Nordsjælland er kommet godt igen efter nedlukningerne under corona-epidemien, og begge afdelinger har netop offentliggjort tusindvis af aftenskoleaktiviteter i foråret. Efterspørgslen på folkeoplysende aktiviteter er stor, men folks adfærd ændrer sig hele tiden. Fusionen har til formål at sikre, at FOF kan følge med udviklingen og fortsat være aktuel, inspirerende og konkurrencedygtig.

”Efter nogle tunge år med corona kan vi heldigvis igen mærke, at folk gerne vil være aktive i deres fritid og har lyst til at blive klogere sammen,” fortæller Bernadette Follmann.

”Vi vil gerne sikre, at vi altid er med på f.eks. tidens kreative tendenser og de nyeste motionsformer. Nu kommer vi til at have musklerne til at udvide kursusudbuddet yderligere i samarbejde med vores undervisere – uden at gå på kompromis med vores i forvejen gode kvalitet og service.”

Fusion gennemføres i 2024

Fundamentet for den nye, styrkede aftenskole bliver støbt i løbet af 2024, så indtil videre vil man som deltager stadigvæk skulle tilmelde sig hos enten FOF København eller FOF Nordsjælland – ligesom kontorerne i henholdsvis Carlsberg Byen og Gentofte fortsat vil være åbne for henvendelser. Vi glæder os til at byde dig velkommen hos FOF København og Nordsjælland.

Fakta om FOF København og FOF Nordsjælland

  • FOF tilbyder folkeoplysende aktiviteter i form af undervisnings- og fritidstilbud, der indeholder både læring og oplevelser.

  • Den nye afdeling kommer til at dække følgende kommuner i hovedstaden og Nordsjælland: København, Frederiksberg, Dragør, Tårnby, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Gladsaxe, Gentofte, Allerød, Furesø, Fredensborg, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm.

  • Tilsammen udbyder FOF København og FOF Nordsjælland årligt godt 6.000 hold og foredrag, ledet af ca. 1.200 undervisere og foredragsholdere.

  • Aftenskolens brede udbud favner alt fra det højaktuelle foredrag om tidens store debatemner, over kurser i sprog, kommunikation, madlavning og motion, til kreative kurser og musikundervisning for både voksne, børn og familier.

Kontaktoplysninger

Bernadette Follmann
Direktør for FOF København og Nordsjælland
bfo@fof.dk