Skip to content
Rundvisninger og ture hos FOF København

Nørrebro og Nordvest

Nørrebro og Nordvest

Fra overset københavnerkvarter til verdens hippeste bydel!

Det internationale magasin »Time Out« kårede i efteråret 2021 Nørrebro til verdens hippeste bydel – foran Barcelona, New York og Paris! Bydelens tidligere skammekrog, Bazargrunden, hedder nu Mimers Plads og emmer af selvtillid med metrostation, studieboliger og et japansk inspireret hus til bydelens kampsportsklupper.

Vi starter selvfølgelig turen ved skulpturen »Nørrebros Hjerte« ved Nørrebroparken og den Røde Plads på BIGs Superkilen. Herfra går vi til Mjølnerparken, der netop nu omdannes med penthouselejligheder på taget. Vi ser Nordvestpassagen under Ringbanen, der om kort tid bliver til en vigtig cykelkorridor mellem Nordvest og indre by.

Bagefter går vi over den nye Mimers Plads og forbi den gamle Lygten St. og det spritnye Kampsportens Hus. Vi ser det prisbelønnede boligkompleks Emaljeparken, spektakulære lejeboliger af BIG på Dortheavej, ISS-grundens Demokratigarage og Cobes bibliotek, der ligner stablede bøger. Pladsen foran biblioteket blev i 2017 kåret som Danmarks bedste plads, og i pladsens bagerste hjørne finder man såmænd indgangen til Ungdomshuset.

Vi slutter turen ved boligforeningen Mønten, hvor Nordens største gavlgalleri med 16 enorme malerier nu står færdig. Her finder vi nogle af verdens bedste street artists: Lady Aiko, HuskMitNavn, Mikael B og Victor Ash.

Værd at vide

Mødested: Ved skulpturen »Nørrebros Hjerte« ved Nørrebroparken, som ligger ud til Nørrebrogade 210, 2200 København N

Slutsted: Rentemestervej – nær busstoppested (bl.a. linje 68 og 21).

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture