Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-14. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Rundvisninger og ture hos FOF København

Fra Nørrebro til Nordvest

Fra Nørrebro til Nordvest

Det internationale magasin Time Out har kåret Nørrebro til verdens hippeste bydel foran Barcelona, New York og Paris, og bydelens tidligere skammekrog, Bazargrunden, hedder nu Mimers Plads og emmer af selvtillid med metrostation, studieboliger og tårnet Nordbro på 98 m.

Et stenkast derfra er vi i Nordvest-kvarteret, og her er en gammel grusplads kaldet Skodagrunden nu genopstået med legeplads og et japansk inspireret hus til bydelens kampsportsklubber.

Vi mødes ved skulpturen Nørrebros Hjerte, der er skabt af destruerede våben fra en frit-lejde aktion. Herfra passerer vi Den Røde Plads og hører om nogle af de 108 genstande fra hele verden, som udgør BIG's Superkilen. Vi går forbi den tidligere ghetto Mjølnerparken, der i disse år fuldstændig forvandles med penthouselejligheder på taget, studieboliger i gården og et pulserende handelsstrøg mod gaden. Vi går langs Mimersparken til Vingelodden, hvor CPH Village har opført en hel studieby af stablede træpavilloner. Vi går under Ringbanen via den nyudgravede Nordvestpassage, der udover at være den nye smutvej mellem de to bydele samtidig er et led i Københavns kommende skybrudsløsning. 

Vi går over Lygten, hører om andelsmejeriet Enigheden og ser det prisbelønnede boligkompleks Emaljehaven, der fremstår med poleret terrazzofacade af lys, norsk marmor, som en hyldest til emaljefabrikken Glud og Marstand, som tidligere lå her. Vi passerer den gamle bakelitfabrik og nogle industribygninger, der i dag huser Sjakket, et sociale fristed for udsatte unge. Derfra går vi forbi de spektakulære almene boliger af BIG på Dortheavej, ISS-grundens summende iværksætterhub Demokrati Garage og Cobes bibliotek, der ligner stablede bøger af guld. Pladsen foran biblioteket er blevet kåret som Danmarks bedste, og i pladsens bagerste hjørne finder man såmænd indgangen til Ungdomshuset.

Vi slutter turen af ved andelsboligforeningen AB Mønten, hvor Nordens største gavlgalleri med 16 enorme malerier nu står færdig. Her finder vi nogle af verdens bedste streetartists som Lady Aiko, HuskMitNavn, Mikael B og Victor Ash.

Værd at vide

Mødested: Ved skulpturen »Nørrebros Hjerte« ved Nørrebroparken, som ligger ud til Nørrebrogade 210, 2200 København N.

Slutsted: Rentemestervej – nær busstoppested (bl.a. linje 68 og 21).

Distance: Ca. 4 km.

 

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture