Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Ud i naturen med FOF København

Den store svampetur - Farum Lillevang

Farum Lillevang og Terkelskov rummer gode steder for indsamling af spisesvampe, også fx træboende spisesvampe som østershat. Den sydlige del af området er særligt beskyttet som EU-NATURA 2000-område.

Der er tale om gammel løvskov, hvor noget har ligget urørt siden 1905 og har en urskovsagtig karakter. Der er mange historiske levn, og ned mod Mølleåen har der ligget gamle vandmøller.

Imødese en spændende tur i et spændende og smukt svampeterræn mættet med historie.

Vi starter med en kort introduktion, går ind i skoven og taler undervejs om, hvad vi finder. Vi holder en lille spisepause midtvejs og ser på, hvad vi har fundet indtil videre. Vi afslutter med samlet gennemgang af dagens udbytte og svampekontrol.

Der udleveres kortfattet vejledning om indsamling af nogle let genkendelige spisesvampe og gives gode råd om tilberedning og udleveres relevante opskrifter.

Udflugten gennemføres uanset vejret, så husk passende påklædning.

Medbring evt. mad/drikke, en svampekurv, en kniv til rensning af svampene og en svampebog, hvis I har. Supplér evt. også med et besøg på svampeatlas.dk.

Det kan anbefales (men er ikke et krav) at downloade appen Danmarks Svampeatlas inden turen, så den kan benyttes i løbet af dagen. Opret gerne en bruger og prøv den af hjemmefra.

Brug evt. kortet i Naturstyrelsens folder, som kan hentes på naturstyrelsen.dk/publikationer.

Mødested: P-plads ved Slangerupvej (Lynge) – 200 m øst for Gl. Skovridergård og Stutsborg Rideskole.

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture