Skip to content
Kundalini Yoga hos FOF Nordsjælland

Qi Gong og meditation

Qi Gong og meditation

Qi Gong er et gammelt kinesisk træningssystem bestående af forskellige øvelser med det formål at styrke, regulere og kultivere optagelsen af Qi (energi/æter/luft) til bedring af kroppen og sindets tilstand. På dette kursus lærer du det grundlæggende Qi Gong sæt, 18 mønstre (shiba shi). Klassen sluttes af med ca. 15 minutters stillesiddende øvelser; Det lille himmelske kredsløb, der træner evnen, at lytte (mærke) ind i kroppen.

Qi gong øvelserne kan spores mange tusinde år tilbage og udspringer af den samme holistiske forståelse af kroppen som traditionel kinesisk medicin (TCM). Øvelserne har altid indgået som et vigtigt element i behandling og rehabilitering indenfor det kinesiske (asiatiske) sundhedssystem. 
Alle er i stand til at træne Qi Gong uanset alder, helbredstilstand og fysik. De bløde øvelser hverken stresser eller belaster kroppen og korrekt udført Qi Gong vil hurtigt medføre en række positive forandringer i både krop og sind.

Meditation er den vestlige betegnelse for en række, oftest statiske øvelser, der traditionelt har været anvendt til at træne kroppens interne, sensoriske evner. Igennem en bevidst, kontrolleret nedlukning af den overfladiske tankestrøm åbnes muligheden for at tilgå en dybere bevidsthedstilstand. Processen er ganske lig den tilstand sindet igennem inden vi falder i søvn.

De interne, meditative øvelser har traditionelt indgået som supplement til den fysiske træning, indenfor både tai chi, qi gong og yoga. 

På kurset indføres deltageren i de traditionelle daoistiske meditationssystemer; Det store og Det lille himmelske kredsløb. Disse er grundlæggende daoistiske meditationsøvelser med formål at træne udøverens interne sensoriske evner til at lytte (mærke) ind i kroppen. Korrekt og regelmæssigt udført kan øvelserne hurtigt afhjælpe syndromer relateret til stress og psykisk ubalance, nervøsitet, angst, søvnbesvær med mere. På sigt vil træningen også bidrage til udvikling af en stabil homøostase. 

FOF Nordsjælland har kurser i Gentofte, Hellerup, Charlottenlund, Hørsholm, Hillerød, Rungsted, Helsinge, Helsingør, Espergærde, Værløse, Farum, Allerød, Gribskov, Halsnæs, Fredensborg og Furesø.