Skip to content

Kontoret holder sommerferielukket fra og med fredag den 28. juni til og med onsdag den 7. august. Kontoret er lukket for personlig betjening frem til 1. september, men du kan træffe os fra 8. august på tlf. 6611 6845 mandag-torsdag kl. 10-14.

Sov godt...igen

Sov godt...igen

Af Emilie Munk Porsmose, foredragsanmelder
Billede af Emilie Munk Porsmose

Vi kender det alle. Frustrationen, som spreder sig i kroppen, når vi ikke kan falde i søvn. Hvordan man vender og drejer sig i sengen, og lige meget hjælper det, når viseren på vækkeuret bare bliver ved med at køre rundt. ”I er det heldige publikum, for jeg er nok den eneste foredragsholder, som ikke bliver sur, hvis I falder i søvn”. Sådan sagde foredragsholder, Heidi Jørgensen, til de tilstedekommende i Atriumgården, som denne onsdag blev klogere på søvnbesvær og søvnmangel.

Vejen til søvnvejleder

Det stod ikke i kortene, at det var søvnvejleder, som Heidi Jørgensen skulle blive. Men efter at have haft problemer med søvnbesvær og søvnmangel længe, blev hun så desperat, at hun valgte at tage søvnvejlederuddannelsen for at komme sine problemer til livs. I hendes daglige arbejde, som søvnvejleder og foredragsholder, hjælper hun hver dag desperate danskere med at få søvnen tilbage. I dag er det 6 år siden, hun blev færdiguddannet, og hun har sovet godt lige siden.

Primære årsager til søvnløshed

Søvnløshed kan forklares som en ond cirkel, der er meget svær at komme ud af. Den helt store synder til søvnløshed er, ifølge Heidi Jørgensen, os selv. Man har simpelthen lært sig selv at sove dårligt. Når man har sovet dårligt, bliver man udmattet dagen efter. Dette kompenseres med nye vaner, som eksempelvis at tage en lur midt på dagen, og disse nye vaner gør, at man ikke kan falde i søvn om aftenen. På denne måde kører den onde cirkel bare i ring og gør, at man forbinder søvn, med en dårlig ting.

Lider du af søvnmangel?

Heidi Jørgensen kom med syv tegn på, at man lider af søvnmangel. Tjek efter og se, om du får nok søvn: 

1. Du er afhængig af kaffe
2. Du er afhængig af dit vækkeur
3. Du bliver døsig og træt, når du kører bil
4. Du bliver ofte ukoncentreret eller forvirret
5. Du er ofte utilpas eller bliver nemt syg
6. Du er ofte i dårligt humør og bliver nemt irritabel
7. Du er socialt fraværende

Det var et superlærerigt og spændende foredrag, som gjorde os klogere på vores søvn, og hvad manglen på samme, kan gøre ved kroppen. Foredraget er til alle, lige meget om man lider af søvnbesvær eller ej. Heidi Jørgensen kom med gode råd til at komme søvnbesvær og søvnløshed til livs, så vi alle kan sove godt igen.

 

Hej, jeg hedder Emilie Munk Porsmose, og jeg læser journalistisk ved Syddansk Universitet. Jeg er en af foredragsanmelderne ved FOF i Odense, da jeg nyder at få nye perspektiver på verden. I min fritid bruger jeg meget tid med mine venner og familie. Desuden går jeg også på aftenskole hver torsdag for at lære russisk.