Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Krimi og cocktails hos FOF København

Krimi og cocktails – Lotte Petri og Hans Petter Hougen

Delikate drinks og forfærdelige fortællinger

Til trods for at stedet er pakket godt ind i stillads, så godt, at flere ankommer med tvivl i ansigtet, finder aftenens gæster alligevel vejen frem til Litteraturhuset på Gammel Strand. Arrangementet denne aften hedder Krimi og cocktails og er det første af slagsen i FOF-regi, men slet ikke det sidste.

Litteraturhuset overrasker

Udefra ser Litteraturhuset måske ikke ud af meget, ved første ankomst er det bare et kælderlokale med en bardisk og nogle borde rundt om. Men kommer man ordentligt indenfor og bevæger sig op ad trappen til første sal, bliver man overrasket. Man træder først op i et aflangt lokale, som bruges til foredrag og forfatteroplæsninger med lange, fyldte bogrækker ned langs den ene side. Men der er også et andet rum, et rum der har meget mere personlighed og som til forveksling ligner en almindelig dagligstue, og det er dét rum, vi skal være i denne aften. Her er højt til loftet og ud gennem stukken i loftet, hænger der store lysekroner, som lyser rummet op.

Aftenens talere

På alle de små borde i rummet giver stearinlysene genskær i de skarpe pinkfarvede cocktails, som alle gæsterne sidder og nipper til, imens aftenens talere Lotte Petri, der har skrevet bogen ”Blodengel” og Hans Petter Hougen, der er forfatter til ”Udenfor skinner solen”, bliver præsenteret. Journalist, Stephanie Gaarde Caruana stiller aftenens spørgsmål, men de to forfattere har ellers nok at fortælle om, for er man krimiforfatter, er det åbenbart ikke unormalt at have oplevet en hel del overvældende ting i sit eget liv – men et eller andet sted, skal inspirationen jo også komme fra.

Ved aftenens ende er der både blevet grint og gispet af forfatternes fortællinger. Drinksglassene er efterladte med en limeskive på bunden, peanuts skålene halvtomme, og flere gæster går derfra med en bog eller to under armen, og en masse spændende historier rigere.

Fotos fra tidligere Krimi og cocktails arrangementer

Vil du med til næste arrangement?

Krimi og cocktails et foredrag hos FOF København

FOREDRAGSKALENDER

Se kommende arrangementer