Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 20. maj-13. juni. Alle efterårets hold bliver lagt online 24. juni.
Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 20. maj-13. juni. Alle efterårets hold bliver lagt online 24. juni.
På dette surdejskursus dykker vi ned i alt, der er nødvendigt for at skabe de lækreste og smukkeste hvedesurdejsbrød. Her skal vi nørde! Vi sætter fokus på alle aspekter af surdejen: meltypernes betydning for brødet, glutennet, fermentering, autolyse, afbagning og meget mere.
Dette kursus er for dig, der ønsker en grundig og håndholdt introduktion til surdejsbagning – men også for dig, der har prøvet selv og har brug for at få finesserne på plads. Undervejs får du masser af inspiration og viden, så du kan arbejde videre med surdejsbagning derhjemme.
Vi smager naturligvis på brødet og bagværket, og efter kurset kan du fortsætte hjemme og imponere familie og venner med dejligt, friskbagt brød. Du får færdig brøddej med hjem, som du kan bage inden for 48 timer – samt de friskbagte brød og boller fra kurset.
Vi starter fredag eftermiddag med at sætte to forskellige deje over og dykker ned i surdejens verden – fra opstart til pasning og pleje. Surdejen er fundamentet for smukke, luftige brød med sprød skorpe og spændstig krumme.
Vi mødes igen lørdag kl. 10:00, hvor vores deje har hævet natten over i køleskabet. Før vi bager dem, sætter vi en ny dej over, så vi får masser af træning i at arbejde med surdejen. Undervejs hygger vi os med at styrke glutennet og udnytter overskudssurdej til bagning af noget sødt. Selvfølgelig skal vi også bage brød og boller af den dej, som vi satte over dagen før.
Det er en fordel, hvis du kan medbringe følgende, men det er ikke et krav:
Derudover kan der være andet bageudstyr, som vi evt. beder dig om at medbringe. Vi udsender et velkomstbrev ca. en uge inden kurset med yderligere information.
Råvarer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes tilmeldingen til madkurser cirka 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid for at sikre din plads.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Fredag 14.11.2025 | 16:30-21:00 | KBH V, Humletorvet | Bettina Brønnum Lohse |
2 | Lørdag 15.11.2025 | 10:00-15:30 | KBH V, Humletorvet | Bettina Brønnum Lohse |
Uddannelse: Jeg er uddannet cand.scient.soc med diplom i ernæring og sundhed.
Andre faglige kvalifikationer: Jeg har arbejdet indenfor mange forskellige aspekter af madens univers. Med baggrund i min uddannelse og mine rejser som kulturgeograf, har jeg udviklet en dyb kærlighed til de italienske, spanske og asiatiske køkkener. Derudover arbejder jeg med sanselig mad med mange grøntsager, opskriftsudvikling, gastronomisk teambuilding og reducering af madspild.
Undervisningserfaring: Har undervist siden 2008.
»Helt kanon bagekursus kørt af Bettina Brønnum Lohse! Vi fik lært alt om surdej for nybegyndere og havde en superhyggelig dag :-) Bettina fungerede som en dygtig og meget skøn underviser – og vi fik selvfølgelig også smagt på brødene, som var tip-top!«
– Deltager på Bagekursus