Skip to content
Rundvisninger i Jernbanebyen med FOF København

Jernbanebyen, Boligværkstedet og Banegaarden

Jernbanebyen, Boligværkstedet og Banegaarden

Tag på opdagelse med Frederik Lindskov i byens nye rum.

Du har sikkert hørt om de mange spændende ting der sker i Jernbanebyen. Arkitektfirmaet Cobe har vundet opgaven, der skal forvandle DSB's gamle centralværksted til Danmarks grønneste bydel. Her genoplives håndværkerånden i form af atelierer, workshops og orangerier fyldt med lokale kunstnere og iværksættere. Der kommer til at bo masser af mennesker omkring en stor grøn park, og her kommer fodboldbaner, en folkeskole og et helt fletværk af cykelstier, der forbinder bydelen med såvel Sydhavn og Vesterbro som Carlsberg Byen og Indre By. Byggeriet ventes at starte i foråret 2025, men allerede nu myldrer stedet med liv og spændende tiltag.

Kom med på en veloplagt byvandring fra foden af Bymilen ved Bjarke Ingels' Kaktustårne, den spritnye fjernbusterminal og Nexus CPH. Herfra går vi forbi Trafiktårn Øst, den gamle drejeskive, Metroens klargøringscenter og den historiske Skydebrohal. Fra de ikoniske vandtårne går vi et smut forbi Spor 10 – et gammelt toldpakhus som i lighed med resten af området for en stund er forvandlet til pulserende byrumslaboratorium for en masse unge mennesker.

Vi går forbi Lokomotivværkstedet, der for nuværende danner rammen om et ofte lukket messecenter, men som i fremtiden vil åbne sig op som et sted for alle – lidt som en opskaleret udgave af Torvehallerne. Vi besøger den markante arkitekturpavillon Living Places fra UNESCOs arkitekturtriennale, hvor bæredygtigt byggeri i træ pludselig fik helt ny mening. Herfra er der et stenkast til studiebyen CPH Village, som netop har bæredygtighed og fællesskab som vision: 184 midlertidige studieboliger i træ i en gammel frugtplantage og 10.000 studerende på venteliste siger vist det hele. Vi besøger økomarkedet Banegaarden, der har til huse i ni gamle trætørrelader, og slutter turen af ved Den Gule By, hvor hjælpevognens idylliske tjensteboliger danner en hel lille landsby.

Værd at vide

Startsted: Under Kaktustårnene, Dybbølsbro.

Slutsted: Den Gule By, Otto Busses Vej, København SV (viadukt til Enghavevej og Carlsberg St.).

Distance: 2 km

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture