Skip to content
Rundvisninger i Jernbanebyen med FOF København

Jernbanebyen og BoligVærkstedet

Jernbanebyen og BoligVærkstedet

Showroom for København som arkitekturhovedstad 2023

Hvordan kan arkitektur og byudvikling bidrage til at indfri FNs 17 mål for bæredygtig udvikling?

Lokomotivværkstedet, Den Gule By, studiebyen CPH Village og BaneGaardens øko-streetfood. Du har sikkert allerede hørt om de mange spændende ting, der finder sted i Jernbanebyen, men nu bliver det endnu vildere – for København er af UNESCO udnævnt som verdens arkitekturhovedstad 2023, og i den anledning er der opført syv pavilloner i området til fremvisning af fremtidens bæredygtige byggeri. 

Det er nok ikke helt tilfældigt, at pavillonerne for fremtidens byggeri placeres netop i Jernbanebyen, for arkitektfirmaet Cobes vinderprojekt for forvandlingen af DSBs gamle centralværksted handler om at skabe Danmarks grønneste bydel med selvkørende busser, delecykler, boldbaner på hustagene, og om at håndværkerånden fra de gode gamle dage genoplives i form af atelierer, workshops og orangerier fulde af lokale kunstnere, håndværkere og iværksættere.

Kom med guide Frederik Lindskov på en veloplagt byvandring fra Kaktus Towers, Nexus CPH og Trafiktårn Øst forbi den historiske Skydebrohal, Lokomotivværkstedet og BoligVærkstedet til øko-markedet BaneGaarden og Den Gule By. 

Værd at vide

Mødested: Trafiktårn Øst set fra Kalvebod Brygge mod Vesterbro på Carsten Niebuhrs Gade 49, København V.

Slutsted: Den Gule By.

Længde: Vi går samlet omkring 1,5 km.

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture