Skip to content
Byvandring hos FOF København: »Blåstrømper, rødstrømper og netstrømper«

Blåstrømper, rødstrømper og netstrømper

Blåstrømper, rødstrømper og netstrømper

Kom med FOF København og Fruentimmerture på en spændende, lærerig og historisk byvandring igennem København med fokus på kvindekamp.

Turen kan opleves som en odysse igennem dansk kvindekamp fra tidlig middelalder over reformationen i 1536 til 1870's blåstrømper, 1970's rødstrømper og nutidens netstrømper alias nyfeministerne.

Undervejs kommer vi naturligvis også ind på #metoo, som i virkeligheden startede allerede i 1886 – dengang hed det bare sædelighedsfejden. På én gang i alvor og med tungen i kinden tager vi hele turen, hvor Luthers lære, magt, sædelighedsfejder og statslige bordeller går hånd i hånd med hævnaktioner, oprør og provokationer. Tiden er moden, og kampfuriernes fortællinger ser endelig dagens lys igen efter mange år i dvale.

På turen kan du og jeg fryde os over og ære de fabelagtige kvinder, som på forskellig vis har kæmpet for kvinders rettigheder gennem tiden. Kvinder, som vi kan takke for de privilegier, vi har i dag; kvinder, som fortjener vores opmærksomhed, respekt og taknemmelighed; kvinder, som stadig holder fanen højt og suppen i kog.

Så er du nysgerrig på kvindernes historie, så kom og mærk vingesuset. Det bliver ikke kedeligt!

Mødested

Bispetorvet overfor Vor Frue Kirke.

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture