Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 13. december.

Svampeture hos FOF København

Den store svampetur - Gurre Sø rundt

Snyd ikke dig selv for denne pragtfulde vandre-, natur-, svampetur på ca. 12 km – ikke altid i lige fremkommeligt terræn, men oplevelsen er tilsvarende stor. Terrænet omkring søen er fantastisk smukt, og søen kaster et flot lys ind i den gamle bøgeskov. Især ved søens vest- og nordbred er der fremragende svampeterræner med rørhatte, kantareller, pigsvampe og andet godt. Vi holder en kort spisepause et smukt sted med udsigt over søen, så medbring mad og drikke. Du skal være godt gående og have fodtøjet i orden.

Vi starter med en kort introduktion, går ind i skoven og taler undervejs om, hvad vi finder. Vi afslutter med samlet gennemgang af dagens udbytte og svampekontrol.

Der udleveres kortfattet vejledning om indsamling af nogle let genkendelige spisesvampe og gives gode råd om tilberedning og udleveres relevante opskrifter.

Udflugten gennemføres uanset vejret, så husk også passende påklædning.

Medbring evt. en svampekurv, en kniv til rensning af svampene og en svampebog, hvis I har. Hent evt. folder på naturstyrelsen.dk/publikationer, og supplér evt. med svampeatlas.dk.

Det kan anbefales (men er ikke et krav) at downloade appen Danmarks Svampeatlas inden turen, så den kan benyttes i løbet af dagen. Opret gerne en bruger og prøv den af hjemmefra.

Mødested: P-plads ved Gurre Slotsruin.

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture