Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Ud i naturen med FOF København

Den store svampetur - Sjælsø rundt

Vi mødes ved indgangen til den lille, dejlige skov Sjælsø Lund. Herefter går vi ad offentligt tilgængelige veje og stier hele vejen rundt om Sjælsø mod uret, 10-12 km. Meget af turen går gennem naturskønne skove, moser og plantager. Vi samler svampe og nyder den storslåede natur. Husk god kondi og solidt fodtøj. Det er svært at bedømme varigheden af turen, så sluttidspunktet skal tages med forbehold.

Vi starter med en kort introduktion, går ind i skoven og taler undervejs om, hvad vi finder. Vi holder en lille spisepause midtvejs og ser på, hvad vi har fundet indtil videre. Vi afslutter med samlet gennemgang af dagens udbytte og svampekontrol. Der udleveres kortfattet vejledning om indsamling af nogle let genkendelige spisesvampe og gives gode råd om tilberedning og udleveres relevante opskrifter.

Udflugten gennemføres uanset vejret, så husk passende påklædning. Medbring evt. mad/drikke, en svampekurv, en kniv til rensning af svampene og en svampebog, hvis I har. Supplér evt. med svampeatlas.dk.

Det kan anbefales (men er ikke et krav) at downloade appen Danmarks Svampeatlas inden turen, så den kan benyttes i løbet af dagen. Opret gerne en bruger og prøv den af hjemmefra.

Mødested: P-plads ved nordøstlig indgang til skoven Sjælsø Lund (adgang fra Isterødvej - bus 381 fra Allerød St. eller Rungsted St.- stoppested Grønnegade/Agiltevej).

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture